• Het eerste elftal heeft een pittige week achter de rug. Een zogenaamde 'Engelse' week met drie wedstrijden. We lopen het drieluik even door.
   
  Zaterdag 22 oktober: De Volewijckers - DEM: 0 - 1.
  Het was een inhaalwedstrijd van 1 oktober. Een taaie tegenstander, dat DEM. Het team uit Beverwijk kwam meteen sterk uit de startblokken. Na zeven minuten spelen scoorde één van de middenvelders een wonderschoon doelpunt: een strakke knal verdween in de verre hoek.
  We probeerden het wel. Hoog druk zetten, maar met een goed blok achterin stond de tegenstander in de eerste helft gewoon goed. In de tweede helft hetzelfde verhaal. Volewijckers was niet in staat om er  doorheen te spelen. De beste kans kwam pas tien minuten voor tijd. De ingevallen spits Earl Babel kwam één op één met de DEM-doelman - helaas, de bal ging langs de verkeerde kant van de paal.
   
   
  Dinsdag 25 oktober: WV-HEDW (zondag) - De Volewijckers: 2 - 2.
  Een dinsdagavond op Sportpark Middenmeer. Bekerwedstrijd: na de groepsfase, de eerste knock-out ronde.  Beide teams kwamen met de nodige invallers, maar dat belette de elftallen niet om een leuke wedstrijd op de kunstgrasmat te leggen. De onzen namen na negen minuten spelen de leiding. De verdediging van WV kreeg de bal achterin niet weg, en VW scoorde via Kostas Panagiotidis. De middenvelder knalde de knikker in de kruising. Jeugdspeler Kostas viel op, en speelde een uitstekende wedstrijd. De teams zochten in het verloop van de eerste helft de aanval, maar met een 0-1 tussenstand werd de rust bereikt.
  In de tweede helft kreeg VW na 53 minuten spelen, na een duwfout in de zestien, een strafschop. Deze werd verzilverd door 'Appie' Challaoui. De 0-2 was echter niet genoeg voor de winst. Na wat wissels achterin ging het helemaal fout. WV kreeg de overhand en knokte zich terug in de wedstrijd. In de laatste tien minuten scoorde het frisse zondag team in de 82e en 83e minuut de aansluitingstreffer en de gelijkmaker!
  Na negentig minuten spelen, meteen strafschoppen. WV éénmaal mis, VW tweemaal mis.
  Eindstand met de pingels: 4-2 voor de thuisclub.
   
  Zaterdag 29 oktober: Beverwijk - De Volewijckers: 2 - 2.
  Andermaal een gelijkspel van 2-2. Door diverse omstandigheden ontbraken weer spelers in de selectie. Zo langzamerhand kunnen we stellen: dit gaat het grootste probleem worden voor ons vlaggenschip dit seizoen. Of dat is het al. De uitdrukking 'roeien met de riemen die je hebt' kwam wel te pas.
  Een zeer slechte start kwam er bovenop. Na twee minuten spelen was de verdediging niet bij de les. De Beverwijk middenvelder met rugnummer 8 Ender Aslantas strafte dat meteen af: 1-0. Beverwijk was duidelijk de bovenliggende partij. Bij De Volewijckers was het veldspel erbarmelijk. Het team rammelde aan alle kanten, met de 1-0 achterstand kwamen we nog goed weg. 
  Opeens, de laatste tien minuten voor rust, ging het lopen. De bal werd in de ploeg gehouden, en van daaruit kwam de gelijkmaker. In minuut 44 een sublieme actie op de rechtervleugel van Mo Arbioui, afgesloten met dito voorzetting. Midvoor Elgreenio Dorade schatte de voorzet perfect in: 1-1. Als we eerlijk zijn; het was volstrekt niet volgens het spelbeeld van de eerste helft... maar wel lekker!
  In het tweede bedrijf waren de eerste minuten voor Beverwijk, maar Volewijckers was scherper dan in de eerste helft, en mogelijk gaf de gelijkmaker wat zelfvertrouwen. Een goede wedstrijdfase van de onzen brak aan, en dan zien we de uitkomst: de groenwitten kunnen verdomd goed voetballen.
  Volewijckers nam in de 68e minuut een voorsprong. De in de tweede helft sterk spelende rechtsback Jonathan Dundas zette op rechts een actie op en leverde een scherpe voorzet af. Elgreenio was weer scherp om in te tikken: 1-2. De overwinning en de drie punten waren in het vizier. Maar Beverwijk kreeg een opleving. In de 82e minuut een mooie combinatie, waarbij de bal op de linkflank uitkwam. De invaller-buitenspeler stond in vrije positie, en slingerde het  projectiel voor de goal. En ja; hoe moeten we het zeggen? Waar was de verdediging? En hoe schatte doelman Mitchel Vincken de voorzet in? Beverwijk midvoor Hairiks Jansen had daar allemaal maling aan. Uiterst attent scoorde de spits de pijnlijke gelijkmaker: 2-2.