• Het eerste team speelde zaterdag jl. zijn derde en laatste bekerpoulewedstrijd in en tegen Ilpendam. Na twee overwinningen op FC Almere (4-1) en Ankaraspor (5-0) werd ook Ilpendam, uitkomend in de 3e klasse zondag, met 2-1 geklopt.

   
  Voor we verder gaan met het verslag van deze match, maken we eerst een uitstapje naar het O23-team, wellicht de toekomst voor ons vlaggenschip. De 'volgers' brachten zaterdag een bezoekje aan dit team in een wedstrijd tegen Always Forward. En dat werd een bizarre wedstrijd met een krankzinnig slot, waar De Volewijckers aan het kortste eind trok met een 4-5 nederlaag. 
  De onzen kwamen met 0-1 achter, maar al snel viel de wedstrijd de goede kant op. Met leuk combinatiespel werd de score omgezet naar een 3-1 voorsprong. Door matige communicatie tussen verdediging en doelman scoorde het team uit Hoorn nog voor rust de aansluitingstreffer. In de tweede helft bleef deze stand lang staan, maar door een slordige opbouw van achteruit met onnodig balverlies was het opeens 3-3 gelijk. De rug werd gerecht: de groen-witten kwamen met een mooie aanval over de linkerflank met dito voorzet, de bal raakte een scheenbeen van een verdediger en knalde over de doellijn: 4-3. Deze score leek de eindstand te worden. Maar in een krankzinnig slot gaf De Volewijckers binnen een tijdsbestek van twee minuten de voorsprong weg, twee doelpunten vlogen om de oren. En het is spijtig om te melden, maar de doelman zag er bij de laatste tegendoelpunten niet goed uit, en bij de eerdere tegendoelpunten was het ook niet best... Een pijnlijke nederlaag voor de O23, in de categorie 'schiet je zelf in de voet'. We sluiten af met een positief signaal voor aanvoerder Mitchel Strobbe en de rest van de jongens: het seizoen is nog jong, het veldspel oogde oké, blijf elkaar steunen.
   
   
  En dan op naar Ilpendam, waar de hoofdmacht zijn bekerpoulefase ging afsluiten. Het werd een moeizame wedstrijd. De Volewijckers speelde zonder inspiratie en het trof met Ilpendam een tegenstander die vanaf het eerste signaal wel vol gas gaf (zeer toepasselijk in deze tijd). Fanatiek en fel gingen de blauw-witten in de aanval.
  Het was zaak de verdediging dicht te houden, en dat lukten de onzen wel met in het midden het verdedigingsblok Damien Simson en Reda el Kouaa. Die laatste, Reda dus, redde De Volewijckers van een achterstand. Vijf minuten voor rust pareerde doelman Mitchel Vincken een goede kans voor Ilpendam. De bal sloeg echter los van het lichaam van 'De IJzeren Vuist' en viel pardoes voor de schoenen van een Ilpendam-aanvaller. Maar de inzet werd door Reda van de doellijn gehaald, bravo! 
   
  En dan uit het niets scoren we drie minuten later. Eigenlijk de eerste echte goede aanval was meteen raak. Een perfecte steekpass van Mo Arbioui bereikte aanvaller Elgreenio 'Brobbey' Dorade. Die omspeelde de Ilpendam-doelman en de score was geopend: 0-1.
   
  In de tweede helft hielden we de wedstrijd, onder leiding van de sterk spelende middenvelder Daniel Abera, onder controle. Het niveau van beiden teams bleef echter bedenkelijk, een beetje behoorlijke aanval was ver te zoeken. Niettemin kwam De Volewijckers een kwartier voor tijd op 0-2. Een knappe voorzet van Issam el Bakkali vanaf de linkerflank bereikte Mo (Arbioui) voor het midden van het doel, en het was prijs.
   
  Wedstrijd gelopen denken we dan. Mis, de thuisclub kwam even later terug in de wedstrijd. Een hoekschop vanaf de linkerkant werd het strafschopgebied ingeslingerd. Dat gaf paniek en de verdediger van Ilpendam met rugnummer 4 tikte van dichtbij in: 1-2.
   
  Het werd daarna alarmfase één voor het doel van Mitchel. Drie hoekschoppen achter elkaar en een scrimmage moesten we doorstaan, maar De Volewijckers kwam er doorheen. Sterker nog, na deze stormloop bood een snelle counter de mogelijkheid voor de genadeklap voor Ilpendam. Maar helaas, de opgelegde kans schoot Mo (Arbioui) tegen de doelman aan.
   
  Partij afgelopen voor trainer Frank Schuitemaker en zijn team. De Volewijckers heeft zich als poulewinnaar geplaatst voor de knock-out fase en we wachten met spanning de loting af.
   
  Op naar zaterdag aanstaande met de start van de competitie: een nieuw avontuur gaan we aan in de 3e klasse. De tegenstander in de eerste wedstrijd  is ook nieuw, namelijk de kakelverse club ZVC'22 (fusie FC Zaandam en Zaanlandia). De kick-off tijd in de uitwedstrijd te Zaandam is 14.30 uur.