• De mannen zijn vandaag kampioen geworden, maar waarvan eigenlijk? En mag je nog wel zeggen dat je kampioen of eerste bent geworden als zelfs de KNVB zegt dat het om het plezier gaat, waarom hebben we dan uberhaupt goals op het veld staan?

  Zonder ranglijst maar met veel doelpunten werd vandaag een kraker gespeeld tegen een fysiek sterkere tegenstander, Purmerend.

  Een mooie combinatie van Fel oranje, Fel groen, Rood, Mint groen en 1 paar zwarte sloffen aan de aftrap. Iedereen is fit en aanwezig. Duidelijk een lastige dag voor trainer Soren die mogelijk net als de kersverse trainer van Ajax deze week zn eerste echte testwedstrijd heeft om te zien waar ijn team staat. Het team, nog wat wankel in de verdediging maar sterk in balbezit doorstaat de test met vlag en wimpel 7-5.

  Vandaag wat wat grote jongens als jongens als tegenstander, iets waaraan het team in de beginfase moet wennen. De eerste kans is voor purmerend maar Lute snelt uuit zn goal om zijn doel te verkleinen, de spits kan niet anders dan de bal naast schuiven.

  Het spel golft op en neer zonder echte kansen, we zien mooi positiespel van volenwijck en een individuele actie van Mats maar nog steeds 0-0. Hierna is het wederom Lute die 2 Aanvallen die doorkomen snel wegschiet. Een aanval waarbij mats de bal speelt naar Elias, jax wirdt in de diepte aangespeeld maar helaas net te ver voor zichzelf uit.

  Met de eerste pauze in zicht is het een aanval van Mats die stevig wordt gestopt. Purmerend is fysiek lekker sterk, zeker niet slecht een keer voor onze jongen. De aanvaller loopt door en schiet de bal in de korte hoek. 0-1

  2e kwart er komen wat meer kansen en kansjes voor groen wit.
  Al zou er meer overgespeeld worden, hadden de kansen doelpunten kunnen zijn.

  Nadat eenkans van Lute van korte afstand naast gaat is het scott met een dribbel en schot van afstand die de 1-1 maakt.
  Niet veel pter dan toch Lute op het scoreboarf met een onhoudbaar schot over de grond 2-1.

  Een kleine kans van Elias gaat hoog de lucht in maar niet in de goal. Wat gunt iedereen deze harde werker zijn goal, het zal vast niet lang meer duren, misschien de komende wedstrijd in de punt van de aanval neerzetten deze jongen?

  De 2-2 volgt niet veel later. De rest verdedigingwar veel over gesproken wordt de laatste tijd blijkt niet aanwezig. Ongelukkig gaat de bal via de voet van keeperBoris in de goal. De 2-3 is identiek, nu via de handen van de keeper. Wederom staat het team op achterstand. Zijn ze instaat om deze tegenslag te verwerken en de stand weer recht te trekken?

  Rust

  Dat lijkt het niet. Kort na het begin van de 2e helft een Vvrijetrap voor Purmerend. De muur wordt neergezet inclusief een muurligger. Een briljante vrijetrap, over de muur, 2-4, keeper Noyan is gepasseerd.

  Na deze volgende tegenslag lijkt de geest uit de fles te komen. Eerst is het gepiek aan de zijlijn, waar 3 spelers elkaar in de weglopen. Er wordt niet gedacht aan het geven van een kans aan een teamgenoot, genoeg om nog te leren. Uiteindelijk is het Scott die de bal oppikt en schiet. 3-4

  Snel daarna is het goed doorzetten van Boaz, zijn pass op jax komt aan maar het schot wat volgt heeft net niet genoeg kracht om af te drukken. De aanval loopt echter door en het is vervolgens een schot van Mats of Sccott welke in heg doel beland, we staan weer gelijk 4-4.

  Niet veel later is het boaz met een dribbel door de as van het veld, zijn beheerste schot beland oook in de goal.
  Het publeok ziet dat er meer wordt overgespeeld en dat dit resulteert in doelpunten We Ook James laat zich nu gelden. Ook zijn dribbel door de as komt in de statistieken, 6-4, wat een fijne dribbelaar.

  Aan het einde van de derde kwart zakt het niveau van verdedigen weer in. Aanvallen, acties met de bal zijn natuurlijk ook veel leuker maar in Italie spelen ze natuurlijk altijd op de 0-0, dan moet je wel kunnen verdedigen.

  In het begjn van het 4e kwart probeert volewijck onder de aanhoudende druk vandaan te komen. Achterballen leveren wat bloedstollende momenten op. Zeker als ze niet naar de zijkant worden gespeeld. De tegenaanvallen van Volenwijck worden vaak halverwege de helft van purmerend afgeslagen. Hoe lang houdt de verdediging nog stand.

  Een verdektkt schot van Jax wordt gekeerd en een schot van scott voor open doel wordt naast geschoven.

  Nu Volenwijck weer verder naar voren speelt loert het gevaar. Het blijkt lastig met ruimte in de rug te spelen, helemaal als in die ruimte 2 aanvallers staan.
  Deze restverdedigingsfout leidt tot een counter en de 6-5

  Het lijkt apannend op papier maar het is volenwijck dat snel weer wat gas bijgeeft. Weer is het james dit maal als een ware Arjen Robben aan de rechterzijde met zijn gevoelige linkerbeen 7-5.

  Kampioen, of dus eerst van de 4e klasse X-M. Wordt dit een lange reeks aan kampioenschappen? Zoals bijvoorbeeld de lange reeks van Bayern Munchen, 10x op rij kamioepn.
  De eerste kans op een volgende titel is direct volgende week bij het onderlinge voetbaltoernooi.