• Ale van der Zee is komend seizoen de hoofdtrainer van het eerste elftal. Onlangs zetten hij en voorzitter Thomas Bayer hun handtekening onder een nieuw contract. Ook assistent Henk Fryde verlengde.


  In januari nam Ale al tijdelijk het stokje over van Frank Schuitemaker. Ondanks een flinke verjonging van het elftal wist hij degradatie helaas niet te voorkomen. Komend jaar mag hij proberen om weer zo snel mogelijk terug te keren in de derde klasse.

   

  Groen-wit in het hart

  Ale Heeft een lange geschiedenis bij De Volewijckers. Hij begon zijn voetbalcarrière in de jaren ’70 van de vorige eeuw bij DWV, en speelde later onder meer in het hoogste elftal van onzde club. Al tijdens zijn actieve voetballoopbaan, richtte hij zich op het trainersvak. Hij coachte maar liefst 4 seizoenen lang het eerste team van De Volewijckers. Nadat hij jaren actief was voor oandere andere Jong Volendam en IVV, keerde hij vorig jaar terug bij de groen-witten.

   

  Prestatiegericht 

  Als trainer is Ale gericht op prestaties. Maar hij beseft als geen ander dat plezier daarvoor een voorwaarde is. Hij staat een aantrekkelijke speelwijze voor, verlangt discipline van zijn teams en doet er alles aan om spelers beter te maken. We zijn enorm blij om met hem op jacht te gaan naar promotie.