• Een prachtige en belangrijke 3-1 overwinning van de hoofdmacht tegen ZCFC. Goede zaken werden gedaan tegen een concurrent in de onderste regionen van de ranglijst.
   
  Na de winstpartij tegen De Wherevogels (3-0) op 30 september kunnen we een tweede zege bijschrijven. Al zag dat er in het begin niet echt naar uit. De wedstrijd, gespeeld op de kunstgrasmat (hoofdveld was afgekeurd), ging in de eerste fase niet onze kant op. ZCFC zocht vanaf de aftrap de aanval vooral via de vleugels. Zeker aan de linkerkant speelde een snelle aanvaller. Rechtsback Justin Tolsma kon aan de bak. Het was aanpoten voor Justin, de linksbuiten ging als een gazelle er vandoor. Twee goede voorzetten kwamen uit voor de goal van de onzen: gelukkig stond het vizier van de ZCFC- aanvallers niet op scherp. Het beginoffensief overleefden De Volewijckers en we kwamen beter in de wedstrijd. Na zo'n 20 minuten spelen een prima kans. De jarige linksback Djenghis Dams ontving op links de bal in best wel mooie vrije positie. Zijn schot had als eindstation het zijnet. Dat was in een periode dat Volewijckers de partij onder controle had. Helaas werd het daarna slordig. Volewijckers leverde vaak de bal in en de makke was: we liepen te veel met de knikker. Echt, zodra we de bal meer lieten gaan, en direct speelden, waren we gevaarlijker en deden we de tegenstander veel meer pijn.
   
  Gelukkig bakte ZCFC er ook niet veel van. Zoals beschreven in wedstrijdverslag  op hetamsterdamschevoetbal ging de partij over in 'hotsknots begonia' voetbal, kortom een rommelig gebeuren. We tikten vlak voor rust nog wel even tegen het venster met een stevige vrije trap. Middenvelder Yannis Steenhuisen knalde de bal richting bovenhoek, maar de ZCFC-doelman stompte de bal uit de winkelhaak. Rusten dan maar met de brilstand. 
   
  In het tweede bedrijf werd er meteen in de eerste minuut een stoot uitgedeeld door de onzen. Een prachtig lopende aanval werd opgezet op rechts door rechtsbuiten Omar Bernoussi. De ranke buitenspeler dribbelde naar binnen richting middengedeelte en de actie werd voortgezet met een strakke pass op links. Daar ontving de opkomende back Djenghis de bal en reageerde razendsnel met een puntgave voorzet richting penaltystip. Daar was ondertussen linksbuiten Ilias Ibrahim op de spitspositie gearriveerd. Uiterst attent tikte Ilias binnen, en bekroonde zo een perfecte aanval: 1-0. Dit was een lekker begin, maar ZCFC liet zijn tanden zien. De Zaandammers gooiden het fysieke gedeelte er tegenaan, en pompten menig bal het strafschopgebied in. Na een uur spelen was er zo'n slingervoorzet met een duw- of trekfout (we stonden iets te ver voor de juiste beoordeling) in de defensie op één van de aanvallers  van ZCFC en de bal ging op de stip. Midvoor met rugnummer 9 schoot de pingel in de benedenhoek: 1-1.
   
  Waren we van slag? Nou, het elftal niet. De aanval werd gezocht. Omar werd luttele seconden later weggestuurd richting ZCFC-doel en één op één met de doelman schoot Omar de bal iets te vet aan... langs de verkeerde  kant van de paal! Maar of het zo moest zijn: na 65 minuten spelen volgde een identieke steekbal en Omar ging er wederom als een haas vandoor. Andermaal oog in oog  met de goalie werd de bal nu wel goed ingevet en het projectiel sloeg keihard in de verre hoek, een schitterende goal: 2-1.
   
  En er hing meer in de lucht. In de 72e minuut een vrije trap op een mooie positie vanaf de linkerkant voor de groenwitten. Djenghis nam achter de bal plaats en toverde een krul uit de benen. De bal ging richting penaltystip en daar werden ZCFC-defensie en -doelman verast. De bal slipte door op de natte kunstsprieten en sloeg laag in de touwen: 3-1. De kers of beter gezegd de slagroom op de taart voor de jarige, beter kan je het niet hebben. Nog een kwartiertje buffelen om de punten binnen te halen. 
  We verwachtten een slotoffensief van ZCFC, maar de Zaandammers hadden niet een echt plan. De 3-1 was hard aangekomen en in de laatste fase van de match was het meer met zichzelf in gevecht dan met De Volewijckers. Dus zo konden de mannen van trainer Milton Macnack de wedstrijd in goede orde uitspelen.
   
  Conclusie: 'de duiven zijn binnen' zeggen ze bij de zuiderburen. Drie broodnodige punten in de binnenzak na een patente tweede helft. Tevens via deze weg: een stevige opkikker voor assistent-trainer Henk Fryde. Henkie is even afwezig en herstellende van een knieoperatie.  Deze driepunter is voor Good Old Henkie. Sterkte Henk, namens 'De Tifosi Grijze Plaag'. We zien je hopelijk snel weer terug op het veld en in de dug-out.