• Een feestelijke dag, deze laatste zaterdag van januari. Trainer Sören mag weer heel veel kaarsjes uitblazen en het team heeft besloten hem 3 punten cadeau te geven.

  Het systeem van de trainer wordt vandaag iets op de proef gesteld, de wissels worden gedurende de wedstrijd uitgeleend aan het grote JO8-1, meer wedstrijdminuten, minder rust, een goede manier om de conditie verder te verhogen.

  De eerste minuten van de wedstrijd zijn al voorbij als het publiek besluit ook aandacht, aan het spel te geven. De in grote getale op deze wedstrijd afgekomen supporters besluiten, de eerste v-side selfie te nemen.

  Het eerste wapenfeit van de wedstrijd, Mats krijgt de bal, passt in de breedte naar Jax die op zijn beurt snel door speet naar Boaz die links in de beneden hoek schiet 1-0.

  Uitbal linkerzijde voor de tegenstander. Scott onderschept en gaat met een rush naar voren…. speelt hij de bal iets te ver voor zich uit? Nee, zijn schot gaat diagonaal, ook links onder in de hoek 2-0.

  De tegenstander lijkt wat terug te kunnen doen. Een pass van Scott wordt onderschept en nu een lange sprint op het doel van de Volenwijckers af. Scott kan net zn been uitsteken, de corner levert niets op.

  Bij de volgende aanval onderschept Mats de bal en dribbelt door het midden. Schot op doel, rechts onder 3-0.

  De volgende aanval volgt al snel, dit keer is het Noyan die met doorzettingskracht tot een zacht schot komt. De keeper houd met een mooie duik de 4-0 uit het doel.

  De tweede helft begint zonder de aanvoerder, maar met een mooie combinatie van het team, helaas wordt er balverlies geleden. Het is toch soms nog wel spannend als er iemand op je af sprint als je de bal hebt.

  Boris is in het veld gekomen. Zijn eerste actie is er een in de verdediging waar hij rustig een mannetje uitspeelt. Even later is het Boris voorin die op doel schiet maar net naast.

  Ook Elias is er in gekomen. Die gebruikt slim zijn lichaam en kan zo terrein winnen rechts langs de lijn, helaas komt hij net niet toe aan een schot.

  Het spel blijft zich snel over het veld afspelen. De bal is op de helft van de Wijckers, een pass wordt onderschept en Scott die Jax lanceert die alleen op het doel af gaat. Helaas zijn inzet gaat recht op de keeper de rebound levert niets op.

  Aan de andere kant houdt ondertussen Boaz zijn doel schoon door uit zijn doel te komen en een schot met zijn voet te blokken.

  De volgende aanval bijna een kopie van zojuist. Jax wordt alleen op het doel afgestuurd en heeft duidelijk lering getrokken, bal nu beheerst links onder in de hoek 4-0.

  3e kwart
  Het spel golft wat heen en weer maar uiteindelijk lijdt balverlies na een achterbal er toe dat er 2 gelen helemaal vrijstaan voor keeper Lute. Die is kansloos op de inzet, 4-1.
  Niet veel later weer een man vrij voor Lute maar dit keer keert hij de inzet. De teams zijn wat gelijkwaardiger ook doordat de tegenstander een nieuwe speler heeft ingezet.

  De volgende kans ook weer aan de verkeerde kant van het veld. Een achterbal wordt naar Scott gegooid, een uitskend idee. Zijn pass naar Mats wordt onderschept. Het schot van de tegenstander belandt in het net 4-2.

  Is het mogelijk de 3 punten te behouden of weet SDOB de 4-0 achterstand om te draaien. De spanning stijgt.

  4e kwart, James staat in de punt, dat is duidelijk, hij staat bijna naast de keeper.
  Keeper Lute, is verdediger geworden, hij verdedigt zijn man heel kort en loopt ongelukkig tegen de balbal aan. Helaas verdwijnt deze achter z’n eigen keeper 4-3, zenuwslopend.

  Er is duidelijk getraind op achterballen. De bal wordt breed gespeeld richtjng de zijlijn, Boaz op James maar hij wordt getackeld. Zijn vrije trap over de strakke grasmat gaat net voorlangs.

  Met man en macht wordt er verdedigd, nu is het Elias die zijn tegenstander slim de voet dwars zet. Wat een vechtlust om de overwinning over de streep te trekken.

  Niet veel later lijkt het echt gedaan, de bal wordt veroverd in de middencirkel, Boaz met een rush op goal af, 5-3, maar nog geen minuut later is de spanning direct terug, 5-4 na een succesvolle aanval van SDOB.

  De uitstekend fluitende clubscheidsrechter wil bijna affluiten als de definitieve beslissing valt. Een herhaling van de 5-3 bij de 6-4. Nu is het james die samen met Boaz uitbreekt, mooie dribbel, kijkt om zich heen om te kijken of hij verder kan doorlopen, uiteindelijk beheerst in de hoek geschoven.

  De scheidsrechter fluit af, snel penalties nemen en met z’n allen naar de kantine. Er wordt luidkeels gezongen voor de succes coach, of is het voor de traktaties, chips en drinken.

  Op naar volgende week een keer heerlijk uitslapen met een wedstrijd na 10.00 uur.