• Vandaag de wedstrijd waar het hele seizoen al naar is uitgekeken, de clash met Kadoelen, de oude club van Mats en Scott een weerzien met oude bekenden.

  De wedstrijd gespeeld op een witveld. Het lijken vandaag in Amsterdam betere omstandigheden om te skieen dan in Winterberg. Gelukkig weet teamleider en sfeercoach Suus het publiek op te warmen met haar vakantieverhalen uit Thailand, iedereen die het hoort sluit zn ogen en droomt even weg naar warmere oorden.

  Nog warm van de koffie loopt het publiek naar het achterste veld. De teams staan al klaar om te starten.

  Tactisch meesterbrein Soren heeft lang nagedacht na het bestuderen van de beelden en komt met een 6-mans formatie aan de aftrap. Scott, Elias en Lute wissel, Mats op goal.

  Met James als aanvoerder schieten de Wijckers uit de startblokken. Een scrimmage waarbij de bal voor de voeten van Boaz belandt, 0-1. Kort hierna gevolgd door de 0-2, Jax met een actie en de rebound valt wederom voor de voeten van Boaz die afdrukt.

  Jax als voorste man lijkt deze wedstrijd de gouden greep. Kort achter elkaar volgen er 2 schoten van hem, 1 op de paal de tweede uit een lastige hoek net naast.

  Kort daarop weer een actie van Jax, mooie redding keeper, bal in de kluts en dan toch de welverdiende goal, jax 0-3.

  Ook Noyan laat van zich horen. Zijn schot belandt in het net, 0-4.

  Je zou denken dat er wordt getemporiseerd na deze vroege voorsprong maar de mannen van de van oor tot oor glimlachende Soren blijven gaan. De Volewijckers gaan weer alleen op de goal af, met een sliding is het boaz naar jax maar de pass is net te hard

  Niet veel later is het aanvoeder James. Hij pakt bal af op de middenlijn, passt op Noyan 0-5. De aanvoedersband geeft vandaag bijzondere krachten zal de rest van de wedstrijd duidelijk worden.

  Even rustig, maar dan begint James op te stomen, hij pakt de bal af en een rush over de as. 5 meter voor de goal schot. 0-6

  Na wat omzettingen iets meer evenwicht op het veld. Het energieverbruik wordt iets teruggeschroefd. Een slimme actie van Noyan verdiend beter. Bij een uitbal ziet hij geen verdedigers en dribbelt zo het veld over. Mooi pass naar James die vrijstaat, helaas zonder gevolg.

  2e kwart begint gelijkwaardig. Lange dribbel van Kadoelen wordt er uitgehaald door een sprint van Lute, wat een puike verdediger. Keeper Boris moet wel gestrekt naar de hoek om een eigen goal te voorkomen. Even later katachtig optreden van Boris op een volgend schot.

  Wat slordigheidjes aan de kant van onze groen witten. Scott die dribbelt door de drukte voor zn doel en verliest de bal. Weer een reflex van boris en evenlater houdt de Beer van de Wijk opnieuw zijn doel schoon.

  De rollen lijken bijna omgedraaid. Weer een kans na een lange dribbel maar de aanvaller van ‘de andere groen-witten schuift de bal net voorlangs. Ja u leest het goed, beide ploegen zijn in het groen-wit aan de aftrap verschenen.

  Eindelijk komt verticaalgestreepten weer beter in het spel. Het lijkt het beeld van de wedstrijd te worden, een bal die wordt afgepakt op het middenveld, dit keer is het Mats. Een sprint met de bal naar voren en vakkundig laag in de hoek. 0-7.

  Wat rust, na wat losse schotjes nu een verdwaald schot van afstand door scott. De keeper heeft er de grootste moeite mee. 0-8.

  Hierna wederom een redding door Boris.

  rust.

  Derde kwart.
  Keeperbal bij scott, lange pass naar james, punt van de schoen door naar boaz. Hij gaat alleen op de keeper af en maakt geen fout. 0-9. Wat heerlijk om naar deze speedy Gonzalez te kijken.

  Boaz laat zijn kwaliteiten zien met rust aan de bal. Passt naar elias met een schot van afstand. Helaas schiet de keeper de bal uit zn doel. Nu is elias wat nadrukkelijker aanwezig in de as van het veld.

  Niet veel later valt de bal voor de gevoelige linker van James. Droge knal onder in de hoek. 0-10.

  Wat ongelukkig raakt Lute even geblesseerd, maar als een voetballer betaamd, is het een beetje stampen en doorgaan. Elias pakt de bal centraal achter af geeft een perfecte pass naar Boaz die met een dribbel over de linker flank naar voren gaat. De valt weer voor de voeten van james 0-11.

  Niet veel later is het dan toch raak aan de ander kant. Een aanval van Kadoelen over rechts. Een diagonaal schot wordt half gepareerd door keeper Scott, in de rebound gaat de bal er toch in, 1-11

  De vierde helft wordt gestart op de plek waar de 3e eindigde bij een uitbal voor de uitblinkende partij.
  Boaz met een schot op goal echter draait dit om in een counter. Met een sliding verdedigd noyan de bal, wat mooi. Rebound met eens schot op goal, mooie duik van Jax die een 2e tegengoal nu nog voorkomt.

  De 4e helft geeft eenzelfde beeld als de 2e. Een consoliderend Volenwijck waarbij de kansen aan de tegenstander worden gelaten. Hierdoor moet Jax nog een mooie redding verrichten.

  Iedereen lijkt geinspireerd door de tackel van van Nayan, iedereen glijd over het veld, de ene tackel raakt de bal, de andere de man, maar iedereen vindt het wel prima, alle spelers en de scheidsrechter op het veld zijn blij.

  Boaz weer met een laag schot. 1-12.

  1-13. Een lange aanval die links op het middenveld begon bij boaz, kort werd afgepakt door Kadoelen maar snel weer werd verovered, bal verplaatst naar de rechter kant. Dribbel door james. Schot van Noyan. 1-13

  2-13, helaas Jax toch gepasseerd ondanks een uiterste krachtinspanning.

  Vlak voor het eindsignaal krijgt lute een grote kans. Achterbal wordt door de keeper te kort weggespeeld en valt voor de voeten van Lute. Zijn inzet net naast.

  Wederom een doelpunt aan de kant van Volewijck, 3-13 een dribbel wordt afgerond. Ondertussen wordt er al door het publiek gevraagd om penalties, geen gek idee op deze koude dag.

  3-14 tot slot. Boris komt ook op het wedstrijdformulier met een mooi schot in het eindsignaal.

  Na het laatste fluitsignaal is eindelijk bekend welk team zich voorlopig op het schoolplein het beste van Amsterdam Noord mag noemen, Volewijcker JO8-3.

  De penalty’s worden bijna allemaal ingeschoten, hierop is afgelopen week weer aandacht besteed tijdens de training. Keeper Jax ramt de ene na de andere inzet uit het doel in deze bloedstollende penalty reeks.

  Volgende week weer een thuiswedstrijd, iets meer kans op regen, maar wel wat graden warmen. Oant Moarn of eigenlijk Oant Sneon!