• Vandaag wilde we persé niet weer op achterstand komen, wat de afgelopen 2 wedstrijden wel het geval was. We wilden meteen er kort op zitten, goed uitverdedigen en op de juiste manier de bal aan elkaar pasen. Hier hebben wij ook op de afgelopen trainingen de nadruk op gelegd. Eenmaal aan de aftrap begonnen, lieten we onze mannetje maar meteen lopen, zodat DRC lekker vrijuit kon voetballen. Met hun goede combinatiespel stonden we 0-1 achter. Gelukkig konden we snel door een counter van ons op gelijke hoogte komen. Het was Amin die gelijk maakte 1-1.

DRC bleef heel sterk voetballen en zo maakte zij het spel en wij kwamen er niet uit, maar we bleven wel heel goed verdedigen. Het waren Adam en Gevairo die telkens goed ingrepen. Helaas kregen we uit spelhervattingen 2 eigengoals tegen. We stonden weer 1-3 achter, het positieve is wel dat we weten dat we terug kunnen komen. Wij zijn Volewijckers, dus we geven niet op. Zo kon de inhaalrace weer beginnen: via een aanval van ons speelde Tayronne zichzelf vrij en met een mooi schot maakte hij de 2-3.

Doordat wij nu wel goed stonden te dekken en hierdoor weinig ruimte weggaven, begon DRC met lange hoge ballen te spelen en doordat wij de duels niet durfde aan te gaan stond het op een gegeven moment 2-5. Gelukkig werden we niet wanhopig en gingen we gewoon door. We bleven goed verdedigen en gingen we ook vooruit voetballen dat we de tegenstander op hun eigen helft vastzetten. Doordat Amin en Dayan de verdediging van de tegenstander goed opjaagden konden Gevairo en Ilias de 3-5 en de 4-5 maken. We bleven groeien in de wedstrijd en dit keer waren wij die het spel maakte. We bleven aanvallen en bij balverlies heroverden wij meteen de bal daarbij was er een hoofdrol voor Dayan weggelegd. Zo had hij bij balverlies in de aanval, waarbij hij op de grond viel de bal weer heroverde door meteen op te staan. En door goed zijn lichaam te gebruiken kon hij op doel schieten en maakte hij de 5-5.

In de rust hebben we afgesproken dit niveau vast te houden en bij lange ballen van de tegenstander de duels durfen aan te gaan. Met veel vertrouwen gingen we de 2de helft in. Zo kwamen wij eindelijk verdient op voorsprong via Gevairo 6-5. Het bleef heel lang 6-5 staan, doordat we veel kansen miste en zo bleef DRC in leven. Het bleef een lange tijd spannend dat een gelijkspel op de loer lag, maar dat zou weer niet verdiend zijn. DRC kwam er maar niet uit ondanks dat we ze in de laatste fase het spel lieten maken. Maar dat had ook te maken omdat de verdediging en keeper niks toe lieten. De fut bij DRC was er helemaal uit en wij bleven maar opdraven en zo konden wij de wedstrijd helemaal op slot zetten doordat Ilias de 7-5 en 8-5 maakte. En in de laatste minuut maakte Amine via een rebound de 9-5.

We waren vandaag een hechte team zo nu en dan mag de bal wel vaker overgespeeld worden, maar iedereen was vandaag voor mij de man of the match. Jongens blijf zo doorgaan!!!!