• Een aantrekkelijk affiche: VVA/Spartaan als tegenstander. Een Amsterdamse derby tegen het team uit stadsdeel West. Later in het seizoen staat er een burentwist tegen OFC uit Oostzaan op het programma, daar moeten we het zo'n beetje mee doen in de lokale potjes. De eerste slag met VVA/Spartaan pakte in ieder geval goed uit: een 3-1 overwinning.
   
  Het duel was nog maar net op gang of De Volewijckers was al dicht bij een doelpunt. Een schot van middenvelder Karim Boubaouch scheerde langs de paal. Het antwoord van VVA/Spartaan was indrukwekkend. Na drie minuten spelen, een vrije trap van een van de middenveldspelers: een knal spatte uiteen op de vuisten van doelman Mitchel Vincken.
   
  Vier minuten later kwamen de roodzwarten op voorsprong. De behendige vleugelspeler Yassir Smlali werd in de zestien aangetikt door rechtsback Richard Kingsley, en de arbiter wees naar de stip. Het slachtoffer nam zelf succesvol de pingel: 0-1. Deze Smlali was een plaag voor onze verdediging. Richard beet zich de rest van de eerste helft in zijn opponent, en dat resulteerde in heerlijke duels tussen die twee. En het mag gezegd: de tweede helft had Richard de linksbuiten 'in the pocket'!
   
  Terug naar het eerste bedrijf. Volewijckers nam de regie over, met hoog temp werd het doel van de tegenstander gezocht. Maar het lukte niet echt in de eindfase. We kregen genoeg mogelijkheden, uiteindelijk viel de gelijkmaker met een beetje fortuin. In de 34e minuut trapte spits 'Appie' Challaoui een vrije trap vanaf de linkerkant richting doel. De knikker werd door niemand  aangeraakt en zeilde onverwacht in de verre hoek: 1-1. Met deze opsteker voor de onzen, gingen de teams aan de thee.
   
  In de tweede helft bleef De Volewijckers de bovenliggende partij. Opvallend: het tempo was wederom intens en qua balbezit kunnen we melden: 'dat rijst de pan uit'. Middenveld met sterk spelende Tarik Karim, Giverno Wongsodikromo, dirigent Daniel Abera en Karim had de touwtjes in handen. Bij speldenprikjes van VVA/Spartaan moesten doelman Mitchel, defensie-blok Damien Simson en uitblinker Reda el Kouaa tweemaal ingrijpen, maar dat was het wel. Het was groen-wit wat de klok sloeg. Maar de 2-1 viel niet. Kansen voor Mo Arbioui, Tarik, 'Appie' ... het lukte niet. Uit een hoekschop van Tarik dachten de toeschouwers op de tribune en 'De Tifosi Grijze Plaag' langs de kant; ja, dat is de bevrijdende goal...maar nee, de kopbal van 'Appie' ging rakelings over de doellat.
   
  Na 65 minuten werd er vers bloed ingebracht met invallers Issam el Bakkali en jeugdspeler Kostas Panagiotidis. Aanval na aanval rolde naar  het VVA/Spartaan doel. Vanaf de linkerflank met voorzetten van Tarik en linksachter Mo el Jahouari, vanaf de rechterflank met Issam. Stand op scorebord: nog steeds 1-1. 
   
  Volgende truc. Trainer Frank Schuitemaker bracht meer verse benen in: invallers spits Elgreenio Dorade en vleugelspeler Mauro Calma. We hadden eindelijk een volledige selectie. En dat betaalde zich uit.
   
  In de 82e minuut kwam Kostas in balbezit, en liet een schot los. Via een lichte aanraking van een VVA/Spartaan speler ging de bal laag langs de prima VVA/Spartaan-doelman in het netje: 2-1. Een welverdiende voorsprong, en we kregen nog een toetje. In de extra tijd zette Elgreenio een aanval op. Issam kwam in balbezit, schoot een knal uit de benen... op de paal. De rebound was een prooi voor Kostas, die bekroonde zo zijn sterke invalbeurt: 3-1.
   
  Eind goed, al goed. Drie belangrijke punten in een vermakelijke wedstrijd tegen een onverzettelijke tegenstander.  Tussenstand voor De Volewijckers in de ranglijst na zes wedstrijden is oké: tien punten, goed voor een zesde positie.
   
  Zaterdag aanstaande weer een thuiswedstrijd, tegenstander FC Castricum. Een club die De Volewijckers eenmaal eerder teg​enkwam in het seizoen 2018/2019, destijds het laatste seizoen onder de clubnaam dvc Buiksloot. Uitslagen waren een 2-3 thuis en 5-4 uitnederlaag. Mooie gelegenheid voor Frank en zijn mannen om wat recht te zetten.