• Nadat we vorige week een goede wedstrijd op de mat hadden gelegd, gingen we me veel vertrouwen naar ZVC ‘22. Misschien wel met wat te veel vertrouwen, want sommige van onze jongens riepen dat het een makkie zou gaan worden. Dus ik heb geprobeerd om voorafgaand de wedstrijd de jongens te waken voor onderschatting.

    Na ongeveer een paar minuten gespeeld te hebben, was het verwachtingspatroon van deze jongens inderdaad niet van wat ze hadden voorgesteld. Het was duidelijk dat we aan de bak moesten tegen dit team. ZVC ‘22 koos goed positie zowel aanvallend als verdedigend en speelde goed over. In de eerste helft kwamen wij er nog wel verdedigend goed uit, omdat we goed onze mannetje dekte. Zo kon over het algemeen ZVC alleen gevaarlijk worden met schoten op doel en omdat Vince onze keeper goed werk verrichtte, bleef het lang 0-0. Aanvallend kwamen we er niet uit, omdat we duels aangingen tegen hun fysieke sterke verdedigers en ook omdat we niet goed vrij liepen. We werden goed gedekt, dan moet je er voor zorgen dat je jezelf goed moet vrij bewegen. ZVC voerde de druk op en bij hun tegenaanvallen gaven wij veel ruimte weg aan hún aanvallers en zo stond het in korte tijd 2-0.

    In de pauze probeerde ik het team moed in te praten en aan te geven waar het fout ging. Met positieve energie gingen we de tweede helft in. We merkten dat het aanvallen moeilijk ging en nogmaals dat had te maken met hun verdediging en we hadden afgesproken om geen duels aan te gaan met sommige van hun verdedigers die waren gewoon sterker en dan moet je het slim spelen en dat is simpelweg overspelen. Maar aan deze afspraak gaven we geen gehoor. ZVC werd sterker en sterker en dat leverde het nodige frustraties bij ons op. Verdedigend konden we het nog wel opbrengen en zeker omdat Vince fantastisch keepte zo redde hij de ene bal naar de andere, maar dat ging op een gegeven moment ook niet meer. Zo begonnen we achterin meer en meer spelers van de tegenstander ruimten te geven en scoorde ze er op los. Tussen de goals door maakte Vince nog een hele boel mooie reddingen, anders hadden we vandaag met dubbele cijfers verloren. Eindstand 8-0. Ondanks deze uitslag, was mijn man of the match Vince!!! Geweldig gekeept!!!

    Jongens vandaag lieten we het tegenovergestelde van wat we vorige week lieten zien. Zo zag ik weinig strijd, lieten we spelers vrij lopen als van ouds en speelde we minder samen. Ook weet ik dat sommige spelers hun niveau niet haalden, dat heb je soms. Volgende week gaan we lekker trainen, zodat we zaterdag weer volop de strijd aangaan. Kom op!!