• Er zijn van die wedstrijden met de slogan 'het zit vandaag wel erg mee'. Zaterdagmiddag was deze uitspraak van toepassing op de zege van het eerste in de partij tegen FC Castricum: een 3-2 winst. Het team van trainer Frank Schuitemaker moest tot op de bodem gaan tegen een sterke tegenstander. Niks mis mee, want de beloning smaakte extra lekker. Uiteraard wisten de supporters bij de kick-off nog niets van deze overwinning. Deze werd ons zomaar in de schoot geworpen!
   
  In schitterende zonnige weeromstandigheden had FC Castricum snode plannen. Vanaf de aftrap werd met stevig aanvalswerk het doel van De Volewijckers gezocht. Doelman Mitchel Vincken kon meteen aan de bak. Maar opeens na zeven minuten spelen kwamen we vanuit het niets op voorsprong. Bij de eerste echte aanval was het meteen raak. Werkelijk vogelvrij werd op de rechterflank Mo Arbioui aangespeeld en de behendige vleugelspeler haalde meteen uit met een knal richting verre linkerhoek: 1-0. Helaas was het voor de kleine held even later einde oefening. Wat we later hoorden: een vervelende hamstringblessure was de spelbreker. Tarik Karim nam zijn stekkie in. Mo: sterkte met herstel.
   
  Daarna was het alleen maar FC Castricum wat de klok sloeg. Volewijckers kreeg geen grip op de wedstrijd, ontzettend vaak werd de bal over het hele veld ingeleverd. Wellicht doen we daar FC Castricum tekort mee. Fysiek was de ploeg sterker en mede daardoor werden veel duels gewonnen door het team spelend in een compleet rode uitrusting.
   
  FC Castricum bleef druk op de defensie van de onzen houden. Het centrale blok Damien Simson/Reda El Kouaa en de backs Richard Kingsley (op rechts) en Mo El Jahouari (op links) hadden benauwde momenten met de voorwaartse handenbinders. Sluitpost Mitchel was in uitstekende vorm, en dat was hard nodig. Spijtig genoeg werd de goalie tien minuten voor rust toch op waarde geklopt. Een vrije trap viel in het zestienmetergebied op het hoofd van de middenvelder met rugnummer zeven en zijn kopbal zeilde in de bovenhoek: 1-1. Piepend en krakend, maar strijdend, haalden we met deze tussenstand de rust.
   
  In het tweede bedrijf kwam De Volewijckers feller uit de kleedkamer en werd de bal sneller gespeeld, waardoor de tegenstander niet in het duel kwam. Meteen uit de startblokken in de 46e minuut een knal van spits 'Appie' Challaoui, goed verwerkt door FC Castricum-doelman Lars Beuker. We kunnen al melden, die laatste zou later in de wedstrijd nog een hoofdrol spelen!
   
  Tien minuten later weer 'Appie' aan het vizier. Een strakke voorzet vanaf links werd aan de andere kant rakelings naast geschoten. Kortom: een sterke re-start. En dan na zo'n uur spelen een opmerkelijk moment. Een dieptebal op een van de aanvallers van  FC Castricum werd door doelman-Vincken goed ingeschat. Mitchel was eerder bij de bal. Beide spelers raakten in dit duel kennelijk elkaar,  daar de arbiter in die botsing (als dat het al was) een strafschop zag. Sinterklaas was net in het land, en het eerste cadeautje werd al uitgedeeld.
   
  De midvoor van FC Castricum nam de pingel, en Mitchel kreeg zijn revanche. Via zijn uiterst gestrekte vingertoppen en de buitenkant van de paal sloeg de bal achterin in de boompjes, planten en het verdere struikgewas.
   
  Daarna voerden de invallers de boventoon, waar we even tussendoor melden dat vleugelverdediger Richard eveneens met een hamstringblessure het speelveld moest verlaten. Via deze weg, Richard: sterkte met het herstel.
   
  FC Castricum opende het bal van de invallers. In de 71e minuut tikte invaller met rugnummer vijftien tegen het venster met een knal vanaf de linkerkant, waar zelfs Mitchel kansloos was: 1-2. Al snel scoorde Volewijckers de gelijkmaker. Invaller Robin de Weij liet een minuut later een schot iets buiten de zestien los. De bal werd licht aangeraakt door een verdediger, mede daardoor waren de  doelman en een verdediger op de doellijn kansloos: 2-2. Robin viel sterk in. De jeugdtrainer speelde het balletje goed door en hield  het overzicht. Dit had de ploeg nodig, kortom: prima smeerolie.
   
  Beide teams gingen het laatste kwartier voor de winst, dat leverde een spannende eindfase op. FC Castricum vond de absolute uitblinker Mitchel op zijn weg. Wat een wedstrijd speelde de doelman. Met geweldige reddingen van 'De IJzeren Vuist' bleven we in de wedstrijd. De groen-witten lieten zich ook niet onbetuigd. Met frisse invaller Issam El Bakkali aan het front waren we gevaarlijk. En Issam was de grondlegger voor de winnende, wel met hulp van doelman Beuker. In de 87e minuut liet de keeper op schouderhoogte een schot van Issam als een hete kroket door zijn vingers glippen. De doelman probeerde een seconde later in een uiterste poging de bal nog te redden, maar de knikker was de doellijn al gepasseerd: 3-2.
   
  Dus net als vorige week tegen VVA/Spartaan: eind goed al goed. Deze zege valt in de categorie: een gestolen overwinning, dus drie echte bonuspunten. Wie maalt erom bij de club? Men zegt weleens in het voetbaljargon: gestolen punten zijn het lekkerste. Laten we het maar daarop houden!
   
  Zaterdag aanstaande de uitwedstrijd tegen HCSC. We gaan naar de Noordkaap, eindbestemming Den Helder.