• Het was zaterdag voor het eerste in Heerhugowaard een harde nederlaag van 4-0 tegen een sterk spelend SVW'27. Zeker de 2de helft was het van Volewijckers-kant van een bedenkelijk niveau. Met een tegenstander die soepel over het veld ging, was het verdict dat we door de thuisclub eenvoudig werden afgetroefd.
   
  Voor aanvang ontbrak in de opstelling bij de onzen verdediger Jael Vreugd. En het gevoel zegt dat we deze sterkhouder met name in de 2de helft achterin behoorlijk hebben gemist. Daar later meer over. Eerst maar het begin van de wedstrijd op het mooie Sportpark De Kabel. En dat was niet prettig. SVW'27-speler Federico Paloni liep na 4 minuten spelen een pijnlijke blessure op. De aanvaller rende op een dieptebal richting doel. Bij het ontlopen van de uit zijn kooi gekomen doelman Noel Reit viel Paloni lelijk op de grond. Na een lange blessurebehandeling moest de ongelukkige aanvaller het speelveld op een brancard verlaten, met wat we vernomen een zware armblessure. Via deze weg wensen wij van onze kant Federico een voorspoedig herstel. 
   
  Na dit akelige intermezzo ging de partij weer van start. SVW'27 was duidelijk de bovenliggende ploeg. Op zo'n 10 minuten knalde rugnummer 10 een vrije trap op het doel van Noel, de bal sloeg via binnenkant paal het veld weer in.  Zo, daar kwamen we goed weg! Het was toch één en al SVW'27. Bij de vele mogelijkheden stond het vizier - gelukkig voor de onzen - niet op scherp. Dieper in het 1ste bedrijf kwam Volewijckers langzaamaan in de wedstrijd. De beste kans was zelfs na 39 minuten spelen voor groenwit (spelend in het oranje-witte uittenue). Een vrije trap vanaf links zeilde over de SVW'27 defensie heen richting rechts. Daar stond aanvaller Omar Bernoussi in een goede positie om de score te openen. Helaas, de kans ging verloren: het schot van Omar ging over het doel. Een 0-0 ruststand dacht iedereen langs het lijntje en op de tribune. Maar die tussenstand werd niet gehaald: 43 minuten stond er op het fraaie scorebord. SVW'27 - doelman Jesse Bellekom knalde de bal ver op de helft van Volewijckers. De bal stuiterde tussen de verdediging en doelman in. Tja, en dan... zeer attent pakte SVW'27 speler met rugnummer 7 (Leon Ayal) de knikker op en lepelde de bal  over Noel heen: 1-0. Dit was toch een optater, we gaven een prima tussenstand zomaar weg ...
   
  In de 2de helft werd dat nog erger. Volewijckers vond het tijd worden voor een vroege Sinterklaas. Na 51 minuten spelen moeten we spijtig melden was doelman Noel het overzicht kwijt. De goalie speelde een medespeler aan in de dekking. SVW'27 spits met rugnummer 9 (Dennis Wagenaar, invaller voor Paloni) veroverde de bal, een snelle actie richting doel volgde en hij kon afmaken met een droge schuiver: 2-0. Dit doelpunt was de genadeklap. We kwamen er niet meer bovenop. SVW'27 was hierna op alle fronten de betere en sterkere partij. Volewijckers was het in de 2de helft helemaal kwijt. Ontzettend veel balverlies en  slordig spel aan onze kant hielp de tegenstander mede om de wedstrijd definitief in handen te nemen. De patronen en onderlinge afstemming toonden een kwetsbaar elftal dat als los zand over het veld bewoog.
   
  In het laatste kwartier ging het tempo bij de thuisclub nog even omhoog. 'De Jonge Veulens' zakten door de hoeven, en wierpen in de 82e minuut doelpunt nummer 3 gewoon in de schoot van groenzwart. Knullig defensiewerk in het zestienmetergebied(!) werd 2 keer meedogenloos afgestraft. Na dat gestuntel kwam de bal midden uit op de rand van het strafschopgebied en rugnummer 16 (Coen Schouten) knalde de bal in de benedenhoek: 3-0. Hier kwam de gedachten naar boven dat we een leider achterin misten (Vreugd?). Ram de bal gewoon weg, zeker met een fysieke tegenstander hijgend in je nek verlies je gewoon de duels.
   
  SVW'27 strooide 3 minuten later nog wat zout in de wonden. Uit een vrije trap vanaf de rechterflank, draaide de bal voor het doel en werd snoeihard hoog in de touwen gekopt (Ayal): 4-0. Wedstrijd klaar, conclusie: een harde les voor Volewijckers. Oké, de tegenstander was beter, goed en snel voetbal. Als we eerlijk zijn: los van de weggeven doelpunten 2 en 3, denken we dat we in Heerhugowaard niks konden rapen. Dit SVW'27 was een maatje te groot. Geen schande, dit gebeurt in het proces van een jong team, neem deze ervaring mee naar de volgende wedstrijden.
   
  Volgende week is een vrije speelronde. Na 3 goede wedstrijden nu een stevige kaakslag opgelopen, even afkoelen en de wonden likken. De motor de komende weken opladen en met frisse benen op naar 28 oktober voor een belangrijke wedstrijd tegen Blauw Wit/W.