• Afgelopen maandag werd onze vereniging opgeschrikt door het heftige bericht van het plotselinge overlijden van Henk Ellens. Henk is 82 jaar geworden.

    Henk Ellens was bij De Volewijckers vooral bekend als een speler van de destijds bekende Mosveldbabies, rond 1960. Henk was inzetbaar als back of voorstopper/laatste man en deed dat niet onverdienstelijk. Na zijn tijd als actieve voetballer was Henk trainer bij onze jeugd en het eerste elftal en dat waren pittige trainingen. Toen Henk het Volewijckers voetbaltrainen ontgroeid was, werd hij trainer bij diverse, toen nog semiprofclubs, zoals FC Volendam, De Graafschap en Telstar en bij nog een aantal amateurverenigingen.

    Ook heeft Henk zich nog verdienstelijk gemaakt als kantinemedewerker en was hij een geziene gast bij Grijs Groen Wit, de Oud-Volewijckers. Regelmatig gaf hij ook acte de presence bij wedstrijden van het eerste elftal van onze vereniging.

    Henk beschikte over een bepaald soort humor, waarvan je nooit zeker wist of hij het meende of dat je het met het bekende korreltje zout moest nemen.

    Hoewel De Volewijckers weer een bekende naam wordt ontnomen, gaat onze grootste deelneming uit naar zijn vrouw Corrie en zoons Marcel, Eric en Arno en aanhang. Wij hopen dat zij in deze moeilijke periode steun aan elkaar kunnen geven om dit gevoelige verlies te dragen.

    Fred Los en Rob Schulp