• Het 54ste Zilveren Pont Toernooi kende een sterker deelnemersveld dan ooit te voren. Vv Monnickendam, Ajax, Jong Telstar en De Volewijckers trapten om half 3 af op een druk bezochte Buiksloterbanne. Het was een ouderwets gezellige voetbalmiddag waarbij met volle teugen werd genoten door de honderden toeschouwers. Een verslag van Rolf Muller.

   

  Een spannende strijd

  De Volewijckers startte tegen Ajax op het hoofdveld, terwijl VV Monnickendam, het team van Adri Looyen, het op veld 1 moest opnemen tegen Jong Telstar. De ploeg uit Velsen-Noord was aangevuld met enkele eerste elftal-spelers. Onder leiding van ervaren scheidsrechters en hun assistenten ontpopte zich op het hoofdveld een waar voetbalgevecht tussen De Volewijckers en Ajax. Deze sidderende wedstrijd eindigde na 60- minuten in 1-1. Tijd voor penalty's. De thuisclub trok aan het langste eind en mocht zich opmaken voor een finaleplaats.

   

  Telstar - Monnickendam

  Op Veld 1 regeerde Telstar tegen Monnickendam door in een hoog tempo te spelen en de bal snel van voet naar voet te laten gaan. Door op het juiste moment toe te slaan wist de ploeg van Andries Jonker en Micheal Dingsdag de tweede plek in de finale te bereiken. De hardwerkende Monnickendammers werden verslagen met 8-1.

   

  De finale

  Onder toezicht oog van oud-Volewijcker en toptrainer Co Adriaanse werd de finale een ware beproeving voor trainer Frank Schuitemaker van De Volewijckers. Net als in de eerste wedstrijd bleef Telstar sto├»cijns voetballen en liet zich niet verrassen door De Volewijckers. Hoewel de uitslag (0-6) anders doet vermoeden, legde de ploeg uit Amsterdam-Noord een aantrekkelijke partij op de mat door aanvallend voetbal te laten zien. Helaas konden de groen-witten  de kansen niet omzetten in doelpunten. Uiteindelijk waren de voetbalkwaliteiten van Telstar doorslaggevend en waren zij maar liefst 6 keer trefzeker. De naam van Telstar prijkt nu ook op de Zilveren Pont naast die van onder andere Ajax, Vitesse, Go Head, NAC en De Volewijckers.  

   

  Winnaar Zilveren Pont 2021: Jong Telstar 

  2e plaats: A.S.C. De Volewijckers

  3e plaats: Ajax

  4eplaats: VV Monnickendam.