• Ijburg uit.
  Na een goede warming-up voor alle ouders , kan er begonnen worden aan de derde wedsteijd van seizoen ‘23-‘24.
  Na eerst de weg naar het sportpark te moeten vinden op de website van de ontvangende club, in tegenstelling tot de website van de KNVB, moet er door een groot tekort aan parkeerplaatsen een wandeling van 20 minuten worden ondernomen naar het sportpark. Dit past prima in het schrijnende beleid in Amsterdam, waarbij velen denken dat je de hele wereld over kunt of moet reizen op een electrische (bak-)fiets.

  Hierna snel een drankje in en kantine die niet veel onderdoet voor die van de B&A boys, voor hen die Bassie en Adriaan nog hebben meegemaakt.

  Maar goed, op een meer positieve nood, vandaag een prachtig nieuw fel geel keeperstenue. Laten we hopen dat er meer ballen tegen het shirt dan langs shirt gaan de rest van de wedstrijden en gelukkig is het nu nog redelijk weer.

  Q1
  Na 4 minuten is het 0-1.
  Youssef krijgt uit de kluts de bal voor zijn voeten op ongeveer 4 meter van de goal en schiet beheerst binnen.
  Kort hierna een eerste kans voor Ijburg maar het schot gaat naast.

  Het veld wordt ondertussen wat sneller door de eerste regendruppels die beginnen te vallen. Dit mond uit in snel combinatiespel. Het is Youssef die Tobias bereikt, door naar Scott die op zijn beurt Elsar bereikt die scoort. Een aanval die vanaf eigen helft start, het is nog geen diehoekje maar een vierkant, 0-2.

  Direct uit de aftrap de tegengoal uit een vlammend schot voor de 1-2. Het kan zo vroeg in de wedstrijd nog alle kanten op.

  Kort voor de eerste onderbreking is het Scott die de bal onderschept bij de denkbeeldige middencircel. De bal springt van zijn voet en Youssef drukt de bal helaas net naast aan de verkeerde kant van de paal.

  Q2
  Na de hervatting is Leon die in de kluts de bal bij Jax krijgt, helaas gaat zijn inzet naast.
  Inmiddels begint het wat harder te regenen.
  Aan beide zijden van het veld kleine kansjes waarbij de keepers geen probleem hebben de bal te keren.

  Leonarden met en mooi diagonaal afstandschot hoogtegen de touwen zorgt voor de 1-3.
  De veldbezetting begint weer wat kleiner re worden en aoms wordt er niet aan verdedigen gedacht. Dit resulteerd in een uitbraak van de ‘burgers’ dit leidt tot de 2-3.
  De goals gaan heen en weer. De 2-4 valt uit een eigen goal.

  De 2-5, Jax aka ‘pipo’ scoort een goal als Romaria met de punt. Een goal waarbij vermeld mag worden dat het op een echte aanval lijkt,
  Mooi positie- en samenspel wordt gepromoveerd tot een teamgoal.

  De 2-6 is weer een hele andere goal. Vergelijkbaar met de goal van Leonardo een diagonaal schot, hoog in de touwen. Dit keer is het Scott met zijn eerste goal van de wedstrijd.

  Q3:
  Een corner die na vermeend hands eindigt in een keeperbal. Deze wordt in de as opgepikt door Tobias en hij prikt hem via de paal in de goal, 2-7.
  Er volgt een rommelige periode aan beide kanten met weinig kansen. Een mooi moment voor Keeper Youssef om zich te profileren in het geel met een mooie showduik.
  Dan toch de 2-8. Uit een schieronmogelijke hoek tegen de rechterzijlijn schiet Diaz (toch?) droog in de verre hoek. Wederom via de paal gaat deze binnen.

  Vlak voor de laatste rustpauze wordt het 3-8. Het is Tobias die de bal verlies op het middenveld. Een leermoment voor hem en zijn teamgenoten. Voldoende mogelijkheden zijn er om de bal naar een vrije man te spelen, de keuze om door 2 tegenstanders te draaien pakt verkeerd uit en Ijburg heeft vrije doorgang naar Keeper Youssef. Volgende toch maar overspelen?

  Q4:
  Het begint misschien weer wat spannend te worden. Met nog 7 minuten speeltijd gaat een schot onder onze keeper door en staat de 4-8 op het scoreboard.

  Helaas net geen 4-9 . Het is Jax die zijn inzet tegen de paal uiteen ziet spatten. Hij ontvangt de bal in de as na 2 mooie snelle passjes, draait om en schiet.

  5-8 wordt de definitieve uitslag. Nu is het Scott die onnodig de bal verliest doordat hij te veel hooi op zijn vork neemt en vergeet over te spelen. Wederom een 1:1 situatie wat een tegengoal opleverd. De overwinning komt verder niet in gevaar. De punten gaan het water over richting Noord.

  Het is hoopvol hoe veel vrijheid er gevonden wordt door de groen-witte. De volgende stap is het ook krijgen van de bal van je medespeler, dan kunnen we zomaar wedstrijden in de dubbele cijfers op het wedstrijdformulier gaan terugvinden.

  De zon is weer gaan schijnen. Ondanks de matige start is het een prachtige dag geworden.