• Volgend seizoen start Joeri Volkers als hoofd jeugdopleiding bij De Volewijckers. Dat betekent dat Mika Chiavazzo bezig is aan zijn laatste seizoen bij onze club. Met Joeri haalt de vereniging een schat aan ervaring en voetbalkennis in huis.

   

  Van 300 naar 1000+

  Mika Chiavazzo startte als HJO in het jaar dat De Volewijckers een herstart maakte, na enkele jaren als fusieclub door het leven te zijn gegaan. Mede dankzij hem groeide onze vereniging van circa 300 naar meer dan 1000 leden. Mika heeft veel in gang gezet. De club is nu in een andere fase beland. Tijd voor een nieuw gezicht. We zijn Mika dankbaar voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij een volgende uitdaging. Een uitgebreid afscheid volgt aan het einde van dit seizoen.

   

  Jaren aan voetbalkennis

  Mika wordt deze zomer opgevolgd door iemand die sport ademt. Joeri Volkers werkt als sportinstructeur bij Justitie en is op dit moment nog verbonden aan sc Telstar als trainer van de O21. Hij heeft vele jaren ervaring in de amateur- en profsport in tal van functies. Hij was jeugdtrainer, hoofdtrainer, hoofd scouting, jeugdcoördinator en analist. In het betaald voetbal was hij trainer bij AZ, Almere City, FC Volendam en Telstar.

   

  Hoge ambities

  De Volewijckers heeft flinke ambities. Joeri zal een belangrijke rol spelen in het waarmaken van die ambities. “Samen gaan we onze club duidelijker op de voetbalkaart zetten. We gaan ervoor zorgen dat De Volewijckers weer een begrip wordt. In Amsterdam en ver daarbuiten.”  

   

  Uitdagingen

  Joeri’s belangrijkste taak wordt het verbeteren van de jeugdopleiding van onze club. Joeri: “Om dat te bereiken moeten we de structuur en de communicatie binnen de club verbeteren. Ik wil zorgen voor een betere verbinding tussen breedte- en topsport, en in het algemeen wil ik trainers, spelers en staf helpen om samen beter te worden.”

   

  Goede overdracht

  De komende maanden kun je Joeri al tegen het lijf lopen op de club. Samen met Mika zorgt hij voor een goede overdracht en legt hij vast de fundamenten om volgend seizoen goed van start te gaan.