• Komend seizoen zien we weer heel wat nieuwe gezichten op de club. En regelmatig ook een oude bekende. Zoals Ale van der Zee, de nieuwe coach van de O12-1. Hij keert terug naar de club waar hij in het verleden al vele uren doorbracht.

   

  Een lange voetballoopbaan 

  Ale begon zijn voetbalcarrière in de jaren ’70 van de vorige eeuw bij DWV, haalde daar het eerste elftal en speelde later in de hoogste elftallen van DRC en van De Volewijckers. Daarnaast was hij ook vaak in de zaal te vinden, waar hij vele jaren lang op het hoogste niveau speelde.

   

  Van hoofdtrainer naar jeugdtrainer

  Al tijdens zijn actieve voetballoopbaan, richtte Ale zich op het trainersvak. Hij coachte de eerste elftallen van onder meer DRC, sv Almere en maar liefst 4 seizoenen lang dat van De Volewijckers. Hij bracht De Dijk naar de Derde Divisie en gaf leiding aan verschillende zaalvoetbalteams. Ook was Ale assistent-coach van Jong Volendam en bemoeide hij zich met de scouting en het jeugdbeleid van FC Volendam. De laatste jaren hield hij zich bezig met de jongste jeugd van IVV, waar zijn kleinzoon speelde. Ale rondde verschillende trainersopleidingen af en heeft een UEFA-A licentie.

   

  Terug bij De Volewijckers 

  Als trainer is Ale gericht op prestaties. Maar hij beseft als geen ander dat plezier daarvoor een voorwaarde is. Hij staat een aantrekkelijke speelwijze voor, verlangt discipline van zijn teams en doet er alles aan om spelers beter te maken. We zijn enorm blij om hem weer terug op het vertrouwde nest te hebben.