• Het seizoen loopt ten einde. Vanzelfsprekend zijn we al druk bezig met het volgende seizoen. Naast veel nieuwe spelers verwelkomen we dan ook een aantal nieuwe trainers. Bart Honigh, 39 jaar, is er daar een van. Hij krijgt de leiding over de nieuwe 14-2. Deze week verzorgde hij voor het eerst een training. 

  Voetbalgek

  Al van kleins af aan is Bart met voetballen bezig. Tegen muurtjes, op het plein en later voor verschillende clubs. Bart begon in de jeugd bij Monnickendam en na 1 seizoen in het eerste (derde klasse) werd hij door Marken (hoofdklasse) gevraagd om daar te komen spelen. Later speelde hij ook nog voor Beursbengels en Marken. Blessureleed maakte een einde aan het voetballen op niveau. Toch weet Bart nog 5 jaar lang met veel plezier en fanatisme in de 5e klasse te spelen bij SDOB.

   

  Voetbalvader

  Ondertussen gingen Barts oudste zoons ook op voetbal en werd er een trainer gezocht voor dit elftal. Dat werd hij. Afgelopen seizoen speelden ze in de 13-1 van Monnickendam in de eerste klasse. Omdat zijn jongens op zondag trainden op de voetbalschool van Don Guezen, de trainer van onze O13-1, kwam Bart in gesprek met Don. Over voetbal, systemen, speelwijze, enzovoorts. Bart: "Al gauw bleek dat we hier hetzelfde over denken. Aanvallend voetbal met veel druk naar voren in een 3-4-3 systeem met passie en positieve strijd. Na meerdere contacten vroeg Don of ik samen met hem de O14-selectie van De Volewijckers wilde gaan trainen."


  Uitdaging

  "Voor mij persoonlijk is dit een hele mooie uitdaging. Als speler wilde ik altijd winnen, als coach ook. Ik verwacht dat ook van mijn spelers. Mijn motto is: de kick van de overwinning moet altijd groter zijn dan de angst voor het verlies. Ik heb al gezien dat deze selectie veel kwaliteit heeft. Zowel de 14-1 als de 14-2. Ze staan op dit moment allebei bovenaan in hun competities. Ik kijk er dan ook naar uit om met deze mooie groep voetballers aan de slag te gaan."


  Van Monnickendam naar Noord

  Naast Bart zullen ook zijn zonen meekomen naar De Volewijckers, samen met twee andere jongens uit de 13-1 van Monnickendam. Ook voor hen is het een mooie uitdaging, een waarvan ze alleen maar kunnen gaan groeien.