• Een gelijkspel voor de hoofdmacht in de derby tegen De Meteoor: 2-2. Met de puntenverschillen onderin op de ranglijst had een zege wat meer lucht gegeven, maar met een puntje gesprokkeld kunnen we voor de komende wedstrijden weer verder.
   
  De Volewijckers speelde een prima partij tegen een De Meteoor dat een fysieke en taaie tegenstander was. Voor de wedstrijd kregen we een bericht dat Volewijckers-doelman Noel Reit door een blessure niet kon spelen. En dan knijpen we hem even. Noel heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot een van de sterkhouders van het team. Maar we kunnen melden: zijn vervanger Yves Housman uit het O18-team  speelde bij zijn debuut een prima wedstrijd.
   
  Vanaf de aftrap trok De Volewijckers frivool ten aanval. De Meteoor wachtte achterin compact af op de dadendrang van de thuisclub. Maar de mannen van trainer Trevor Strobbe tapten ook hun partij mee, en lieten zijn aanvallende intenties zien. De Tuindorpers kwamen zelfs na 13 minuten op voorsprong. Een hoekschop vanaf links werd knalhard door ex-Volewijckers speler Mitchell Strobbe ingekopt: 0-1. Strobbe, vorig seizoen bij ons spelend in de defensie, stond nu in de spits. Ok√©, vooruit maar weer.
   
  Tien minuten later scoorden we gelukkig al de gelijkmaker. Daar ging een knotsgekke situatie aan vooraf. Bij een scrimmage voor het Meteoor-doel was het kermis. Een eerste inzet van de onzen werd van de doellijn geknald, een tweede werd weggewerkt door de doelman, en bij de derde poging werd er uitbetaald. Verdediger Wail Madrouni knalde de bal binnen: 1-1. Een leuk persoonlijk succesje voor Wail, zeker na zijn ongelukkige wedstrijd vorige week tegen DZS.
   
  Daarna kreeg Volewijckers de wedstrijd aardig in de hand. Het veldspel was uitstekend. Bijzonder is dat toch, dat we in elke wedstrijd dit seizoen een periode in de eerste of tweede helft laten zien dat we de bovenliggende partij zijn. Maar dan komt het volgende punt... we belonen ons niet met het scoren van een doelpunt! Dus de teams gingen met de 1-1 tussenstand naar de kleedkamers ...
   
  In het tweede bedrijf kwam dan na 50 minuten Volewijckers probleem dit seizoen weer naar boven. Knullig balverlies resulteerde in een voorsprong van De Meteoor. De knikker werd in de opbouw op links eenvoudig ingeleverd, en een voorzet vanaf rechts (gezien vanuit De Meteoor vloog naar de andere kant. Daar tikte nummer 11 van De Meteoor (Fabio Guliano Kammeron, goede speler) binnen: 1-2.
   
  Volewijckers rechtte de rug, en in de 62e minuut konden we de gelijkmaker noteren. Een uitstekend doelpunt. Een snelle steekpass vanuit het middenveld naar rechts op de pijlsnelle Omar Bernoussi (het scheelt een slok op  een borrel dat Omar weer speelde na zijn afwezigheid vorige week wegens een blessure). Omar stoomde door naar het doel met een Meteoor-verdediger in zijn nek. De doelman twijfelde: uitkomen of niet? Omar was bij de pinken en knalde de bal in de verre benedenhoek: 2-2. Een mooie opsteker voor eventueel drie punten.
   
  Het laatste half uur kon de wedstrijd alle kanten op. Beide teams gingen voor de winst. Aanval na aanval rolde naar beide doelen. Langs de kant bij de vaste supporters werd de term 'heen en weer' eruit gegooid, maar dit terzijde. Doelpunten kwamen er niet meer ondanks een slotoffensief van De Meteoor met hachelijke momenten voor ons doel, en snelle uitvallen van Volewijckers, vooral zoekend naar Omar en de verdienstelijk spelende Ilias Ibraham. Die laatste was in die periode van linksbuiten verplaatst naar een valse spitspositie en dat beviel ons wel. Wel werden er in die fase door de strak leidende scheidsrechter hier en daar wat gele prenten uitgedeeld. Vooral De Meteoor kon die bijschrijven bij de felle duels, en soms een opstootje met discussies met de referee. Ook trainer Strobbe kreeg een gele prent en een assistent in dug-out rechtstreeks rood. De Meteoor was even van de kook. Gelukkig was daar uiteindelijk het laatste fluitsignaal en het verdict is dat deze 2-2 een juiste afspiegeling was van de wedstrijd.
   
  Een enerverende derby, maar helaas geen driepunter voor het team van trainer Pascal Heije. Niettemin denken we dat Pascal tevreden kan zijn over de geleverde inzet, de passie en beleving. Laat we dit allemaal maar meenemen naar de uitwedstrijd zaterdag in Oostzaan tegen OFC.