• Het gaat goed met onze club.
  Daar waar andere sport-en voetbalclubs het door de Corona-periode verschrikkelijk moeilijk hebben, daar floreert onze club.
  Ten tijde van Corona groeide De Volewijckers van 700 naar meer dan 1000 leden!
  Daar waar mogelijk werden er activiteiten georganiseerd, daar waar mogelijk werd er getraind en gespeeld.
  Vele mensen hebben hier een mega-inspanning voor moeten leveren, maar uiteindelijk lijkt het erop dat wij als club sterker uit de pandemie zijn gekomen dan toen wij erin gingen.
  En nu lijkt er licht in zicht aan het einde van de tunnel.
  De ergste fase van de pandemie lijkt voorbij, wij mogen weer trainen en voetballen. De kantine mag weer open en wij mogen weer naar binnen. Eindelijk!
  Maar hiermee dient het volgende geweldige (..) probleem zich aan. Want waar gaan al onze leden trainen?
  Er is domweg niet genoeg verlicht veld beschikbaar. En waar gaan al onze leden zich omkleden? Er zijn domweg niet genoeg kleedkamers beschikbaar. En dus wordt er nagedacht.
  Over extra velden. Een herschikking van veld 3 en 4? Past daar dan een extra veld bij? Of een veld achter het huidige hoofdveld? Daar waar nu al die prachtige bomen staan? Of zou er een veld passen op de huidige parkeerplaats? Of moet een van de huidige grasvelden van kunstgras en verlichting worden voorzien?
  En het omkleden dan?
  Moet het clubhuis verbouwd worden? Zou dat genoeg helpen? Of moet er een deel aangebouwd worden? Of moet er èn verbouwd èn aangebouwd worden? Of moet er nieuw gebouwd gaan worden?
  Vragen die beantwoord moeten worden, het bestuur denkt er enthousiast over na. De contacten met de Gemeente waren er al en worden heel goed onderhouden, want de steun van de Gemeente zal hard nodig zijn bij het realiseren van welk plan dan ook.
  Het gaat dus de goede kant op met de club en daar mag een ieder die zijn/haar steen(tje) heeft bijgedragen hartstikke trots op zijn.

  Dan wordt op zaterdag 28 augustus a.s. het legendarische Zilveren Pont-toernooi gespeeld. De inmiddels 85(!) jaar oude echt zilveren Pont wordt door oud-voorzitter Rob Schulp weer uit het Amsterdams Historisch Museum gehaald en de aanvoerder van de winnende club mag er vervolgens mee op de foto. Net als vele tientallen aanvoerders voor hem waaronder die van NAC, Go Ahead Eagles en Vitesse.

  Om 14.30 uur trappen op het hoofdveld onze eigen Volewijckers (die een veelbelovende voorbereiding hebben) af tegen het roemruchte Ajax.
  Op veld 1 neemt tegelijkertijd zaterdag 1e klasser Monnickendam het op tegen een combinatie- elftal van Telstar, dat voornamelijk zal bestaan uit wisselspelers van het 1e elftal en onder 21 spelers. Wellicht komen voor Telstar ook nog een aantal spelers uit die in het recente verleden de kleuren van De Volewijckers verdedigden.
  Na de openingswedstrijden van 14.30 uur speelt om 15.30 uur onze onder 11 op het hoofdveld een wedstrijd tegen De Dijk onder 11.
  Om 16.30uur wordt vervolgens op het hoofdveld de finale gespeeld en op het eerste veld de strijd om plaats 3 en 4, waarna direct na afloop Co Adriaanse de Zilveren Pont, voor enige minuten, aan de winnende aanvoerder zal overhandigen.
  Wij hopen op een sportief, interessant en boeiend toernooi dat door vele toeschouwers bezocht zal worden.

  Tenslotte... op zondag 31 oktober a.s. vieren wij het 100-jarig (inmiddels 101-jarig) bestaan van ASC De Volewijckers. Dit is vooral bedoeld voor de mensen die De Volewijckers het predikaat “legendarisch” hebben bezorgd. Deze dames en heren zullen persoonlijk worden uitgenodigd. In de komende weken houd ik een ieder hiervan op de hoogte.

  Andries Jonker