• Met een knal zijn De Volewijckers zaterdag jl. gestart in de derde klasse: 4-1 zege op ZVC'22. Het is altijd even afwachten hoe zo'n eerste competitiewedstrijd gaat verlopen. Maar 'de volgers' vielen met de neus in de boter: topwedstrijd. 
   
  In het begin van de wedstrijd was het van beiden kanten wat aftasten. De Volewijckers had wel meer balbezit, maar de eerste echte mogelijkheid was pas na twintig minuten spelen. Een schot uit de draai van middenvelder Mo Arbioui ging over het doel van ZVC'22.
   
  Na een half uur spelen kwamen we op voorsprong. Na een lichte overtreding op spits Earl Babel, mocht Issam el Bakkali aanleggen voor een vrije trap. En het handelsmerk van Issam kwam bovendrijven: de knikker werd strak op het doel geschoten. Via de vingertoppen van de ZVC'22-doelman sloeg de bal tegen de touwen: 0-1.
   
  Acht minuten later schrokken we ons een hoedje. ZVC'22 pikte op de rechterflank de bal op, en vanaf die kant werd de bal voor het doel gegooid. Op de linkerflank stond daar opeens de linksbuiten van ZVC'22 vogelvrij! Resultaat, de bal werd hard ingeschoten: 1-1.
   
  Het feest was maar kort voor de nieuwe club uit de Zaan (fusie FC Zaandam en Zaanlandia). Want twee minuten later was eigenlijk al het hoogtepunt van de wedstrijd. De bal kwam terecht bij Elgreenio Dorade. De aanvaller rommelde wat met de bal, om een seconde later een onverwachte kanonskogel van grote afstand los te laten. De bal sloeg als een granaat achter de doelman: 1-2. Een wereldgoal! Met deze stand gingen de teams aan de thee.
   
  In het tweede bedrijf kwam De Volewijckers nog sterker uit de kleedkamer. De wedstrijd werd onverschrokken naar zich toe getrokken. Het middenveld met Mo (Arbioui), de sterk spelende Giverno Wongsodikromo en uitblinker Daniel Abera had de touwtjes stevig in handen. Het derde doelpunt kon niet uitblijven.
   
  Tien minuten in de tweede helft was het raak. Issam ging op de rechterflank een fraaie soloactie aan, gaf een sluw steekballetje op Elgreenio, en die haalde de trekker over: 1-3. Vijf minuten later rolde weer een prima aanval naar het doel van ZVC'22. Dit keer strandde Elgreenio op de doelman, en via een kluts kwam de rebound bij Mo (Arbioui) terecht, die droog scoorde: 1-4.
   
  Eigenlijk hadden we daarna meer doelpunten kunnen en moeten scoren. Tjonge, wat een kansen kregen de groen-witten nog. Ook een strafschop werd niet verzilverd. Na een overtreding op Issam meldde invaller 'Appie' Challaoui zich voor de pingel. 'Appie' is meestal een zekerheidje...maar de inzet werd door de ZVC-doelman met een mooie save gestopt.
   
  Wedstrijd gelopen, en een vermelding waard: een pluim voor de goede leiding van de jonge scheidsrechter. Ok√©; misschien was ZVC'22 niet de sterkste tegenstander, het was al met al een overtuigende zege.  Een duim omhoog voor trainer Frank Schuitemaker en zijn mannen.  Voldaan nam De Volewijckers afscheid van Sportpark Oostzijderveld. We geven nog een laatste saluut aan het knusse hoofdveld en het saloonachtige clubhuis van het voormalige Zaanlandia. ZVC'22 speelt dit seizoen voor het laatst zijn wedstrijden op deze authentieke accommodatie. Het was prettig om daar te wezen, zeker met de drie punten in de tas!
   
  Zaterdag aanstaande geen wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen DEM uit Beverwijk is uitgesteld. Naar we weten op verzoek van DEM. Nou, vooruit maar. De nieuwe datum staat op 22 oktober. Eerstvolgende wedstrijd is nu op zaterdag 8 oktober: een uitwedstrijd tegen de standvastige zaterdagclub Reiger Boys (een sterke tegenstander!) in Heerhugowaard, aanvang 15.00 uur.