• Bekerpoulewedstrijd nummer twee: na de winst in de eerste partij tegen FC Almere (4-1) werd nu thuis op de Buiksloterbanne tegenstander Ankaraspor met 5-0 geklopt.
   
   
  De 'volgers' waren benieuwd of we het niveau van de eerste wedstrijd konden doortrekken. Een van de belangstellenden langs het lijntje: de kersverse bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal Andries Jonker. Na de 1-0 winst van Nederland op IJsland van vorige week dinsdag in Utrecht, en daarmee plaatsing voor het Wereldkampioenschap volgend jaar in Australie en Nieuw-Zeeland, was de stemming opperbest. Via deze weg namens iedereen van de club, een felicitatie aan Andries en zijn team!

  Terug naar de wedstrijd. We gingen meteen vanaf de aftrap richting doel van Ankaraspor. 
  Met schoten van uitblinker Karim Boubaouch en Earl Babel kon de doelman van Ankarapor meteen aan de bak. Maar al na zes minuten spelen was de doelman kansloos. Na een lange dieptebal ging Elgreenio Dorade alleen
  op het doel af. Met een boogbal werd de doelman verrast: 1-0. Drie minuten later stond doelpunt
  nummer twee op het scorebord. Eenzelfde scenario met alweer een dieptepass, ditmaal kwam Earl
  alleen op de keeper af: via een passeeractie en een lichte kluts met de keeper was de 2-0 een feit.
   
  'De onzen' waren duidelijk de bovenliggende partij; De Volewijckers was een maatje te groot voor Ankaraspor. Het was wachten op doelpunt nummer drie. Dat kwam nog voor rust: in de 39e minuut liet Issam el Bakkali een keihard schot los, en de bal plofte tegen de touwen.
   
  In het tweede bedrijf leverden de eerste tien minuten veel balbezit op voor Ankaraspor. De Volewijckers ging even in de spaarstand, maar na een uur spelen scoorde Elgreenio nummer vier, en twee minuten later voltooide de sterke speler zijn hattrick met de 5-0.
   
  Daarna was het beetje vrijblijvend schieten aan beide kanten. Met als resultaat dat de keepers zich konden onderscheiden. Een pluim voor de doelman van Ankaraspor met puike reddingen. En ook Volewijckers-doelman Mitchel Vincken kon zich tonen: enkele stevige schoten werden perfect gepakt. En in een week met het overlijden van Piet Schrijvers, één van de meest legendarische keepers van Nederland, als speler van DWS, FC Twente, Ajax en PEC Zwolle, met een pak bijnamen als 'De Beer van de Meer' en 'De Bolle van Zwolle', veroverde de doelman van de groen-witten ook twee bijnamen bij de supporters van 'De Tifosi Grijze Plaag': 'Het Stootkussen' en 'De IJzeren Vuist'.
   
  Oké, al met al: De Volewijckers gaf met deze tweede zege een vervolg aan een positieve start in het bekertoernooi. Zaterdag aanstaande de laatste bekerpoulewedstrijd: uit tegen Ilpendam (17.00 uur).
  Als koploper in de poule staan we er goed voor, dus de knock-out fase lonkt!