• Een sterke wedstrijd van de hoofdmacht. In Purmerend werd met uitstekend voetbal De Wherevogels met 3-0 geklopt.
   
   
  Vanaf het eerste fluitsignaal liet De Volewijckers zich zien. Vol strijdlust en een dosis energie zetten 'De Jonge Veulens v/d Banne' tegenstander De Wherevogels met stevige druk naar voren vast op eigen helft. Na 8 minuten spelen noteerden we een harde kopbal uit een hoekschop rechtstreeks in de handen van De Wherevogels-doelman. 10 Minuten later sorteerde het pressievoetbal in een prima openingsdoelpunt. Middenvelder Nedzad Osmanovic veroverde de bal en speelde vooruit naar Sora Hernandez. De middenvelder handelde snel en schoot de knikker zuiver in de benedenhoek: 0-1.
   
  3 Minuten later een schrikmomentje. Doelman Noel Reit schatte een lange bal van achteruit van de thuisclub niet helemaal goed in. De goalie tikte de bal in de voeten van één van de Wherevogels voorwaartsen. Gelukkig was Noel snel terug tussen de palen en kon hij de inzet met een puike save tot hoekschop verwerken. Bravo! Het was in de loop van de eerste helft tevens de enige kans voor De Wherevogels. We hielden verder het overwicht en zochten met goede combinaties de aanval. Het enige tikje dan we moesten incasseren was het uitvallen van Nedzad met een vervelende blessure aan de enkel. Dat was jammer, want hij zat lekker in de wedstrijd. Invaller Wail Madrouni vulde overigens de positie uitstekend in, dus dat pakte goed uit.
   
  In de tweede helft kwam Volewijckers niet zo scherp uit de kleedkamer. Al in de eerste minuut kwam een frisse invaller bij Wherevogels, na een steekpass, één op één tegenover Noel. Het duel kreeg als winnaar onze goalie, die in 2 pogingen de gelijkmaker tegenhield. Dit was een waarschuwing dat ondanks een geweldige eerste helft de zaak nog niet was beslist.
   
  Onder leiding van de uitstekend spelende verdediger Jael Vreugd werden de teugels weer aangetrokken, en kwam Volewijckers weer een beetje in zijn ritme. Doelpunt nummer 2 viel in de 67e minuut. Een hoekschop vanaf rechts werd door spits Mehdi Larabi uiterst krachtig omgezet. Mehdi kwam boven de defensie van Wherevogels uit waar Ruud Geels een applaus voor over heeft (jonge lezers moeten maar even googelen, maar Geels was in het verleden één van de beste spitsen met kopdoelpunten, tegenwoordig misschien vergelijkbaar met Luuk de Jong). De kopgranaat sloeg snoeihard tegen de touwen: 0-2.
   
  Er volgden even later nog een vrije trap van Wherevogels die over het doel van Noel vloog, en hier en daar wat  speldenprikjes. Maar eigenlijk was de partij gelopen. Enig smetje was eigenlijk de onnodige 2 gele kaarten die we ontvingen door niet al te slim handelen. Bal wegtrappen, en onder andere met de tegenstander  in discussie gaan als we een zelfs een vrije trap meekregen: dat moet eruit! Verder geen wanklank. Zeker nadat in de slotfase de verdiende derde treffer werd afgerond. Een prima combinatie , opgezet van achteruit via rechtsback Djenghis Dams, uitkomend op rechts bij de constant gevaarlijke buitenspeler Omar Bernoussi, eindstation middenvelder Hamza Mortabit: 0-3.
   
  3 Punten in de binnenzak. Met deze overwinning kan de technische driehoek Ale van der Zee, Henk Fryde en Milton Macnack weer verder slijpen en schaven aan de jonge selectie. We denken dat  het team vertrouwen heeft getankt en gaan met een positief gevoel naar de derby aankomende zaterdag thuis tegen Kadoelen, dat zaterdag ook zijn eerste punten verzamelde tegen ZCFC (2-1 winst).