• Op de blaren zitten, met de billen bloot. We kunnen er veel termen op los laten. Het was bedroevend afgelopen zaterdag van het eerste. Hoog in Noord-Holland te Den Helder werd het tegen HCSC een pijnlijke 1-0 nederlaag.
   
  De vorige week geblesseerde geraakte Mo Arbioui, Richard Kingsley en Kostas Panagiotidis ontbraken. Volewijckers begon aardig: veel balbezit, maar het leverde geen mogelijkheden op. Het was verder matig. Tegenstander HCSC ging mee in dat niveau. Het eerste wapenfeit van de thuisclub na achttien minuten spelen was wel meteen raak. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam op rechts uit bij de spits, die kopte terug op de middenvelder met rugnummer acht en het was raak: 1-0.
   
  Daarna een rommelige wedstrijd. Volewijckers krampachtig in de aanval en HCSC klapte intensief op zijn tegenstander: elk duel zaten ze er bovenop! De eerste echte mogelijkheid voor de onzen was na 38 minuten spelen op de klok. De 2 minuten eerder ingevallen Elgreenio Dorade (voor de geblesseerd geraakte Tarik Karim) had bij zijn eerste actie bijna prijs. De voorhoedespeler pendelde vanaf de linkerkant diep het strafschopgebied in, en trof met zijn schot de buitenkant van de paal. Dat was het zo'n beetje in de eerste helft, het was allemaal niet best.
   
  In het tweede bedrijf ging De Volewijckers ten aanval, maar overtuigend was het niet. Het leek wel of het team van trainer Frank Schuitemaker een zak aardappelen op de rug droeg. Werkelijk niks lukte. Slap, slordig, stroperig en onsamenhangend was het spel. Zat de reis naar de Noordkaap in de benen? We kunnen er geen antwoord op geven. Waar we wel antwoord op kunnen geven: Volewijckers kwam maar niet los uit de persoonlijke duels met de horzel genaamd HCSC.  Ruimte zoeken maar op links, via linksachter Mo El Jahouari. Zijn voorzetten werden in het zestienmetergebied gepompt, de defensie van HCSC gaf geen krimp. De beste kansen waren, door slordigheden achterin, in de 55e en 77e minuut zelfs nog voor HCSC.
   
  Wissels bij De Volewijckers dan maar. Jonathan Dundas, Robin de Weij, Earl Babel erin, het mocht niet baten. Volewijckers bleef machteloos. Zoeken naar de juiste formule of mix? Issam El Bakkali op het middenveld, invaller Robin op rechts. Spijtig, daar kon geen chocola van worden gemaakt.
   
  Vier minuten voor tijd een gekraakt schot van middenvelder Giverno Wongsodikromo rakelings naast het doel van HCSC was een redelijke poging. Maar de armoe kwam in uiting in de laatste minuut: een eerste schot in de tweede helft tussen de palen zegt genoeg. We hadden tot de Kerst door kunnen voetballen, de gelijkmaker was ver weg.
   
  Als een gezonken boot in marinestad Den Helder verliet De Volewijckers Sportpark De Dogger. Een gemiste kans op drie punten, dit HCSC was te pakken. Is het te makkelijk om te melden dat we een complete off-day hadden? Helaas, we kunnen er verder niks van maken.
   
  In een competitie met dertien clubs, heeft het eerste volgende week een vrije competitieronde. Mogen we zeggen; 'dat komt misschien nu niet slecht uit?' Daarna op het programma (en kijkend naar de ranglijst): nummer twee Fortuna Wormerveer en nummer één Always Forward. Ga er maar aan staan. Maar we sluiten optimistisch af. Dat is ook een goede kans om te stunten. Wie weet toveren we een konijn uit de hoge hoed!

  Volewijckers vs de talenten
  Tot slot: aanstaande dinsdagavond speelt het eerste elftal een oefenwedstrijd tegen de talenten van onze O17, O18 en O23-selecties. De aftrap is om 20.30. We zijn heel benieuwd!