• Door onstandigheden liepen de verslagen van de laatste twee wedstrijden van ons eerste elftal vertraging op. Het verslag van de wedstrijd tegen SDOB op 15 oktober is toch zeker de moeite waard om te lezen. Wat een geweldige wedstrijd! Het werd een 3-2 overwinning tegen een sterke tegenstander.
   
  Voor het begin van de partij was het voor trainer Frank Schuitemaker, door afwezigheid van een aantal spelers, puzzelen naar de juiste opstelling. Dat resulteerde onder andere in een debuut van twee spelers
  uit het O18 team, en dat betaalde zich uit!
  Na het beginsignaal was het gevoel bij 'de volgers' dat SDOB werd verrast door de start van de thuisclub. Vol energie kwam De Volewijckers uit de startblokken. Meteen vanaf de aftrap waren de bedoelingen duidelijk: initiatief nemen en er bovenop klappen. Bij de eerste aanval was er een schot van Issam el Bakkali, dat rakelings over de lat ging. Het was een voorbode wat ging komen. Na vier minuten spelen was het raak. Op de rechterflank zette duizendpoot Mo Arbioui een aanval op. 'The Pocket Man' slingerde een scherpe voorzet voor het SDOB-doel en daar was als een duveltje uit een doosje debutant Adam Benazouze om de knikker in te tikken: 1-0.
   
  De Volewijckers hield de vinger aan de pols en stoomde door. Na een kwartier spelen werd de voorsprong vergroot. En weer was Mo (Arbioui) de grondlegger van zijn eigen attente spel. De middenvelder ontliep de buitenspelval van de verdediging van SDOB en ging alleen op het doel af: met een bekeken schuiver werd de SDOB-doelman gepasseerd: 2-0. Ongelooflijk, wat een start! SDOB hapte naar adem, en De Volewijckers toverde nog een nummertje uit de hoge hoed. Twee minuten later werd een prima aanval afgerond door Adam, de tiener scoorde zijn tweede doelpunt en beleefde daarmee een droomdebuut: 3-0.
   
  Even bijkomen, een voorsprong in zeventien minuten tijd met een drieklapper! En het spel verslapte daarna niet. Vol passie en strijd bleef het team gaan, met sterk spel en mooie combinaties. Maar na zo'n half uur spelen was SDOB opeens spelbreker in de show van de groen-witten. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam aan linkerkant uit bij de lange speler Boudewijn Blakborn, en die haalde de trekker over: 3-1.
   
  Geen paniek, de eerste helft werd gecontroleerd uitgespeeld en De Volewijckers ging met deze tussenstand uiterst verdiend de rust in. In het tweede bedrijf had SDOB in het begin iets meer de overhand. Het team uit Broek in Waterland gaf wat meer druk naar voren en De Volewijckers keek de kat uit de boom. Het team stond compact en achterin hield de verdediging het goed gesloten. Karim Boubaouch en Jonathan Dundas waren hierin de hoofdrolspelers. Maar als we eerlijk zijn: het hele team werkte zich uit de naad, het hele plaatje klopte gewoon deze middag. Het middenveld buffelde op het soppige veld lekker door, en daarom was het zo jammer dat Tarik Karim met een blessure moest uitvallen. Vervanger was verdediger Reda el Kouaa, zodat er nog een extra slot op de deur werd geplaatst. Dat hield niet in dat de aanval werd verwaarloosd, als het kon werd die gezocht. Bijvoorbeeld na 69 minuten met een strakke vrije schop van Issam, de bal zeilde enkele centimeters over de kruising paal en lat van het SDOB-doel.
   
  Toch kwam SDOB met een discutabele aansluitingstreffer terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd werd vanaf de rechterflank in buitenspelpositie een aanval opgezet. De uitkomst was een voorzet met afronding van SDOB-aanvaller Jannes van Elshout: 3-2. De scheidsrechter schatte dat helemaal verkeerd in. Grensrechter Purperhart vlagde of de nieuwe haringvangst binnen was gekomen, maar de man in het zwart reageerde hier totaal niet op. De referee was het in de tweede helft een beetje kwijt (na een prima eerste helft). Zeker als de fysieke duels werden aangeboord was het allemaal te hectisch voor de leidsman. 
   
  Het was daarna met man en macht de ballen wegwerken, want SDOB ging op jacht naar de gelijkmaker. Maar De Volewijckers hield stand, en doelman Mitchel Vincken sleepte het team er doorheen met prima keepersspel en luide aanwijzingen vanuit zijn kooi!
   
  Conclusie: een schitterende overwinning. Mannen, we hebben genoten. Het was een kraker van een wedstrijd, bereid om met 100 procent aan inzet tot de bodem te gaan. Meer kunnen de supporters niet wensen, het was een mooie zaterdagmiddag.