• Het was zaterdagmiddag even knipperen met de ogen tegen Fortuna Wormerveer. Niet het heerlijke zonnetje was de oorzaak, maar de opstelling van het vlaggenschip. Trainer Ale van der Zee had liefst acht jeugdspelers in de basis opgesteld! Met de routiniers verdedigers Reda el Kouaa, Mo el Jahouari en spits 'Appie' Challaoui aan  boord speelde Volewijckers een goede wedstrijd. Het was niet voldoende voor de 3 punten, want de ervaring van Fortuna was genoeg voor een 3-1 overwinning.
   
  Door blessures (onder ander doelman Mitchel Vincken), een schorsing (middenvelder Maurits Heijneman) en omdat enkele spelers uit de selectie afscheid hebben genomen,  startten de volgende elf: Noel Reit; Mitchel Strobbe, Mo el Jahouari, Reda el Kouaa, Tim de Kraker; Youssef Seoudi, Kostas Panagiotidis, Batuhan Uysal; Isaya Hoffmann, 'Appie' Challaoui en Abdel Karisi
   
  Ga er maar aan staan tegen het sterke en in de top van zaterdag klasse 3a spelende Fortuna. Een duim omhoog voor De Volewijckers: het team heeft zich dapper, kranig en vol energie getoond. Oké, niet te hard van stapel lopen. Het was zeker in het begin nog broos en onzeker, begrijpelijk. En dat had Fortuna goed in het oog. Zij dicteerden het eerste kwartier van de wedstrijd. Het overwicht van Fortuna leverde na twaalf minuten spelen een voorsprong op. Een snelle aanval via de linkerflank werd afgerond met een streep van een schot in de verre hoek langs Volewijckers-doelman Noel Reit: 0-1. Tja, even slikken. Maar de jonge veulens, aangevoerd door de drie gevestigde tenoren, waren niet uit het veld geslagen. Volewijckers gooide na deze tegenslag de schroom van zich af, en na 22 minuten spelen vuurde 'Appie' een prachtige afstandskogel af, het projectiel zeilde rakelings over het Fortuna doel.
   
  Na precies 36 minuten op het scorebord, de verdiende gelijkmaker. Een uitstekende soloactie op de linkerflank van Abdel Karisi resulteerde in een schot van de met vol energie  spelende buitenspeler. Fortuna-doelman Justin Jager bokste de bal weg, de knikker viel voor de voeten van rechtervleugelaanvaller Isaya Hoffmann en die tikte de  rebound binnen: 1-1. Met nog een mogelijkheid vlak voor rust van Fortuna met een voorzet vanaf de rechterflank voorlangs het doel van de onzen, werd met een 1-1 tussenstand de rust bereikt.
   
  In het tweede bedrijf was Fortuna de bovenliggende partij, maar we hielden ons behoorlijk staande tegen de uiteraard fysiek sterke tegenstander. Mogelijk ook doordat Fortuna traag speelde in de opbouw, en Volewijckers door vooral rechtsback Mitchel Strobbe en linksback Tim de Kraker de duels niet uit de weg ging, waren de supporters tevreden met de gelijke stand. Helaas viel Mitchel uit met een blessure, en sloeg bij enkele jonkies de vermoeidheid in de benen. Ale bracht daardoor meer jonge veulens als invallers. Het team kreeg hier en daar een aanpassing, en spijtig: in de 70e minuut was het opeens 1-2 achter. Een dieptebal achteruit van Fortuna kwam iets over de middellijn in een duel bij Reda terecht. De aanvoerder kreeg daarbij een duw in de rug en viel hierdoor uit balans. Er kwam geen fluitsignaal, en de bepaald niet consequent fluitende scheidsrechter zag er geen overtreding in. Omdat de restverdediging (zoals dat zo mooi wordt genoemd) bij de onzen niet goed of beter gezegd helemaal niet stond, kon de Fortuna-speler met rugnummer 7 alleen op jeugddoelman Noel afgaan, en passeerde de keeper met een schuiver: 1-2.
   
  Het laatste kwartier gooide Volewijckers alles op de aanval. Reda ging van achteren naar voren, en we hanteerden de lange bal. Maar Fortuna wist deze nieuwe situatie wel te handelen. Het zat er niet meer in voor een tweede gelijkmaker. Fortuna maakte de zaak in extra tijd af door een strafschop. Doelman Noel tikte licht een Fortuna-aanvaller aan, en de bal ging op de stip. De pingel werd omgezet voor een driepunter voor de mannen uit Wormerveer: 1-3.
   
  Wat kunnen we er verder nog van zeggen? Nou, wat we gezien hebben was positief. Prima instelling, enthousiast, en met het nodige lef is er gespeeld. Compliment geven we ook aan de drie krijgers Reda, Mo en 'Appie', ze trokken de kar en dat is goed om mee te nemen. Reda voorop in de strijd, Mo is gewoon bezig aan een heel sterk seizoen en 'Appie; die speelt het snot voor de ogen, wat een tomeloze inzet. Een diepe buiging voor de drie musketiers.
   
  Komende week een vrije speelronde en dan deze maand mei de wedstrijden tegen kampioen Always Forward (poeh, dat is een zware), OFC en ADO'20. En prima testcase voor de jonge spelers en trainer Ale en zijn technische staf kunnen verder gaan met de wederopbouw van het eerste team. We sluiten af met een quizvraag voor Ale; 'welke buitenlandse voetbalclub heeft de bijnaam ''Die Fohlen'' (De Veulens)?' 
  Antwoord horen we wel bij de eerste volgende ontmoeting.