• Zaterdag 21 mei werd ons eerste elftal kampioen. Peter Oud, supporter en clubwatcher voor Het Amsterdamsche Voetbal, kijkt terug op een succesvol seizoen.  
   
  Een prachtig seizoen
  Eindelijk was het zover. De Volewijckers Zaterdag 1 kampioen. In Wormer tegen WSV'30 was een 3-2 overwinning genoeg voor de titel. Een prachtig seizoen voor trainer Frank Schuitemaker en zijn mannen.
  Twee wedstrijden voor het einde van de competitie, staan we op 68 punten na 24 wedstrijden. Verbluffende cijfers, met 22 zeges en tweemaal een gelijkspel. Als clubwatcher voor de site hetamsterdamschevoetbal heb ik De Volewijckers dit seizoen thuis en uit gevolgd. Uiteraard ook als supporter, de eerste elftallen van De Volewijckers volg ik namelijk al vanaf het... seizoen 1986/1987!
   
  Een triest begin
  We lopen het seizoen chronologisch af. Het begint niet makkelijk met het trieste overlijden van Jergé Hoefdraad een speler die net bij de selectie was aangeschoven. Het bekertoernooi ging ook niet op rolletjes want in de poulefase werd driemaal verloren.
   
  De competitiestart
  Op zaterdag 25 september 2021 ging de competitie van start met een thuiswedstrijd tegen Zaanlandia. Het was even schrikken, we kwamen met 0-2 achter, maar als eindstand stond een spectaculaire 7-4 op het scorebord. Jimmy Chapman was onze eerste competitie scorer van het seizoen en Chad de Jong scoorde een hattrick. De eerste uitwedstrijd was tegen Jisp. Het was bar en boos in de polder: regen en wind. Op een zwaar veld werd wel met 3-1 gewonnen. Wedstrijd nummer drie was thuis tegen TOB. Een wat beladen wedstrijd, mede omdat bij TOB wat spelers in de basis stonden met een verleden bij Buiksloot. De tegenstander speelde dan ook met het mes tussen de tanden. Niettemin hadden de onzen een 3-2 voorsprong, maar met tien man (rode kaart Chapman) moesten we vlak voor tijd toch de gelijkmaker slikken. Wedstrijd nummer vier was een topper, uit tegen OFC. Mede door een uitstekende tweede helft trokken we een 2-0 overwinning over de streep met een mooie 0-1 kopbaldoelpunt van 
  Seranio Austin en vlak voor tijd een doelpunt van jeugdspeler Mo Arbioui. De volgende topper was alweer in aantocht; thuis tegen SDOB. Een sterke tegenstander, maar we speelden het slim uit met een 4-2 zege. Issam el Bakkali gaf ons lucht met een bevrijdende en beslissende strafschop. De maand oktober wordt afgesloten met een 3-1 thuiszege tegen laagvlieger Rood Wit Zaanstad.

  Het najaar 
  Begin november gingen we naar Wormerveer voor de kraker tegen Fortuna. Een zwaarbevochten
  4-3 overwinning sleepten we eruit. Onder andere twee doelpunten van Seranio voor rust en vlak voor tijd
  een wereldredding van doelman Mitchel Vincken, een kopbal redde hij in/uit de bovenhoek! Op 20 november wordt de eerste periode binnen gesleept. Een puike 6-1 zege in een uitwedstrijd tegen RCZ. Al hadden we het in de eerste helft moeilijk met een 1-0 achterstand, en vlak voor rust de 1-1 van Madjerno Baal. Na rust werd het feest geopend, en flitsen we naar de 6-1. Trainer Frank en zijn mannen konden juichen! De laatste partij van de maand was thuis tegen WSV'30, en door de coronaregels geen publiek: de vaste aanhang de twaalfde man; 'De Tifosi Grijze Plaag' werd gemist, maar het thuisfront werd door ondergetekende goed van informatie voorzien. Een 5-0 zege met twee doelpunten van Seranio; ''hij gaat lekker''. En dan slaat kabinet Rutte en het RIVM toe: LOCKDOWN. Dus de competitie gaat voorlopig op slot. Wachten en wachten. En dan komt de datum door voor de herstart: 19 februari 2022!
   
  Na de lockdown
  Met nog steeds Jimmy met de kruisbandblessure als ontbrekende speler, is er wel een versterking
  van de uit Spanje teruggekeerde linksback Geronimo Comvalius. Uit tegen Blauw Wit/W in Wormerveer gaat de carrousel weer draaien. Maar of we nog niet genoeg voor de kiezen hebben gehad met de corona-plaaggeest, doemt er een ander scenario op. Op de vrijdag voor de wedstrijd raast er namelijk een orkaan over het land. Zaterdag is deze dwarsligger iets gaan liggen, dus de partij gaat door. Maar van voetballen kan je niet spreken. Het bekende 'hotsknotsbegoniavoetbal' is van toepassing. Door de storm gaat de bal overal naartoe, behalve naar de goede kleur. Gelukkig meteen na rust een helder moment met een doelpunt van Damiro Spier. Genoeg voor de drie punten. De volgende partij is een makkelijke 4-0 winst op laagvlieger Westzaan met een hattrick van Seranio.

  Maart 
  De maand maart begint met een zevenklapper in een uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie: 7-2. 
  In de eerste helft loopt het stroef, maar de tweede helft gesmeerd met een hattrick van 'Appie'
  Challaoui. Volgende tegenstander De Meteoor meld zich af door coronaperikelen bij de Tuindorpers.
  Twee weken later treffen we in Zaanlandia een tegenstander waar we het doelpuntensaldo gaan opwaarderen. Met 10-1 lopen we het veld in Zaandam af, met onder andere twee doelpunten van 'Appie' en Issam. Thuis tegen rode lantaarndrager Jisp is een degelijke 3-0 overwinning.
  De maand wordt afgesloten met een thuiswedstrijd op dinsdagavond 29 maart onder de lampen van ons Sportpark. De inhaalwedstrijd wordt tegen De Meteoor met 4-0 gewonnen, met twee doelpunten van Damien Simson.
   
  April
  De maand april wordt de beslissing voor het eventuele kampioenschap, met toppers in het vooruitzicht.
  We beginnen met een uitwedstrijd tegen nummer twee SDOB. Een 'sneaky' en gestolen zege pakken we.
  Tot grote frustratie van het thuispubliek scoren we tien minuten voor tijd met een kopbal van 'Appie'. Tjonge, deze overwinning voelt lekker, het woord 'TITEL' komt nu echt los! De volgende kraker is OFC thuis. Een uitstekend spelende tegenstander. We hebben onze handen vol, maar winnen
  wel met 2-1. Doelpunten van 'Appie' en Seranio. Op 16 april de uitwedstrijd tegen De Meteoor. De Perenpad bewoners geven behoorlijk tegenstand. We worstelen ons door de wedstrijd heen: 'we kunnen spreken van één van onzen mindere wedstrijden'. Doelman Vincken redt ons in de eerste helft door een pingel te stoppen, top Mitchel! En het geluk lacht ons toe, een klutsdoelpunt zo'n tien minuten voor tijd gaat via Mo Arbioui tegen de touwen: 0-1. Zijn we klaar voor de topper tegen de nieuwe nummer twee: Fortuna Wormerveer? Ja, dat zijn we. 'Astenblaf'; een 5-0 overwinning, na 1-0 ruststand. Na de thee een ontketend De Volewijckers. Het middenveld stuwt het elftal naar voren. Seranio vijzelt zijn doelpuntentotaal met twee op. De TOB - Derby is de volgende wedstrijd: aka Celtic - Rangers van de lagen landen. De oud-Buiksloters weren zich kranig. Maar met een geweldige Mitchel in de goal, Madjerno en Reda el Kouaa  sterk achterin en uitgekookt spel winnen we met 3-1, en het mag gezegd: een uitstekende scheidsrechter.  Met een eigen doelpunt van TOB, een kopbal van Reda en een voetzoeker van Issam is het verdict: op weg naar het kampioenschap.

  Mei 
  De maand mei begint met een klein tegenslagje. Thuis een 1-1 gelijkspel tegen een prima Blauw Wit/W,
  dat absoluut het punt verdiende. Het is een middag waar het spel niet soepel verloopt. Mo Arbioui scoort nog wel de openingsgoal maar al snel in de eerste helft is de gelijkmaker. Met nog een rode kaart diep in de extra tijd van de tweede helft voor 'Appie', een goed moment om te denken; ''koppen bij elkaar, we zijn er nog niet''. Op dinsdagavond 10 mei gaan we weer lekker frisse lucht happen in de polder. De twaalfde man; 'De Tifosi Grijze Plaag' is er wel aan toe. De spelers begroeten ons weer spontaan op het gezellige en knusse terrein van Westzaan. We pakken de punten met een 5-1 zege, na een wat krakende eerste helft, gaat het in tweede helft mede door onder andere een frisse invalbeurt van Mo el Jahouari naar een makkelijke overwinning. Volgende zaterdag. Kannonenvoer aan De Banne. RCZ wordt met 11-0 verpletterd. 'Circus' Bakkali is los... VIJF doelpunten! Ook nog treffers van ieder tweemaal Seranio, Damiro en jeugdspeler Karim Boubaouch. Die laatste  speler vervangt de helaas in de uitwedstrijd tegen TOB geblesseerd geraakte Daley Venghaus, een speler die flink werd gemist. Maar Karim speelde oké.
   
  De kampioenswedstrijd
  En dan afgelopen zaterdag: de kampioenswedstrijd. Binnen tien minuten via Damiro en Issam 2-0 voor, na rust een  snelle 3-0. Maar WSV'30 vecht zich terug, en bij de onzen worden we wat nonchalant: 2-3. Even zweten... de 3-3 zal toch niet vallen? Nog een opstootje met een rode kaart voor Tarik Karim. Jammer voor Tarik, hij speelde de laatste maanden echt geweldig op het middenveld, koppie erbij houden Tarik. Maar oké, eind goed al goed. Staf en spelers, dank. Een geweldig seizoen. Het geeft de burger weer moed.

  Op naar de 100!
  Nu rest nog de uitdaging om de competitie zonder nederlaag uit te spelen, en mogelijk de 100 doelpunten halen. Mannen; maak het seizoen mooi af. Op naar de Derde Klasse, kleine tip; daar worden weer andere 'dingen' verwacht. Geniet van het kampioenschap en een verdeiende vakantie!
   
   
  Het team 
  Selectie:
  Doelman Mitchel 'De Stootkussen' Vincken, éénmaal invaller-doelman Floris Schievink (thuis tegen TOB),
  Daley 'Fellaini' Venghaus, Madjerno 'De Sloopkogel' Baal, Reda 'De Tank' el Kouaa, Geronimo 'De Gazelle' Comvalius, Mo 'De Sprinter' El Jahouari, Dwain Nijon, Jimmy Chapman, Jowad Rosner, Danny 'De Stofzuiger' Blok, Damien 'De Kast' Simson, Tarik 'Adem Maher' Karim, Denzel 'Fred' Rommy, Damiro 'De Speer' Spier, Mischa Hus, Luke Ekker, 'Appie' 'De Sigaret' Challaoui, Issam 'Circus' el Bakkali, Seranio 'De Poema' Austin, Chad de Jong en de jeugdspelers Mo Arbioui, Karim Boubaouch, Steven Belalcazar, Owusu Darlington, Alan Cairo (top-invaller uit tegen OFC), Sam de Hingh, Mitchel Strobbe, Chaniro Kocuvie-Tay en Tedje van Dijk (mooie goal thuis tegen SDOB).
  Begeleiding:
  Trainer Frank Schuitemaker, assistent-trainer Henk Fryde, teammanager Rosa Hagemann, de andere mannen van de staf, oud-eerste-elftalspeler Wesley Hey om de beentjes en spiertjes los te maken: allemaal top.
  ALLEMAAL VEEL DANK! Sorry, als ik een naam ben vergeten.