• Onder de rook van waar de professionals van de lokale BVO hun wedstrijden afwerken.

  Na het cadeautje afgelopen weekend qua weer wederom een mooie zonnige dag. De rit naar Volendam nog prachtig de mist over de weilanden.

  Het is even zoeken naar het juiste veld en de tegenstander komt iets later dan normaal op het veld, maar er wordt ruim op tijd gestart onder een stralende zon.

  Start met een toss.
  Volenwijckers wint de aftrap die Scott neemt. Mooi teamspel eindigt in de rechterhoek met een schot van Scott op de dichts bijzijnde paal. Niet veel later is het
  Scott z’n schot wat wordt tegengehouden door de keeper maar de rebound wordt ingeschoten door Jax. 1-0.

  De volgende minuten zijn voor de Palingvissers. Diverse speldenprikjes worden uitgedeeld. Enkele schoten gaan rakelings naast. Ook houd Diaz z’n doel nu nog schoon.

  Aan het einde van het eerste kwart is het de keeper van Volendam die 2x handelend op moet treden. Eerst is het Youssef die na een corner van Scott op de keeper stuit. Daarna is het de rebound die bij Scott voor de voeten valt. Zijn schot wordt met de punt van de voet gekeerd. De bal in de sloot, corner voor de noorderlingen.

  Q2
  Jax in de goal voor het scorende vermogen van achteruit. Verder weinig wijzigingen omdat er 2 spelers vandaag missen op het wedstrijdformulier.
  Jax bewijst z’n keepers talent. Een aanval met een doorgebroken speler wordt geneutraliseerd. Even later verliest Youssef de bal, ook deze 1 op de 1 levert geen goal op.
  Dan toch de 1-1 op de borden. Een uitbraak wordt vakkundig afgerond door de oranje hemden.

  Niet veel later is het Enzar die op eigen helft begint met een Messiaanse solo en uiteindelijk als Romario met zn punt de bal achter de sterke keeper prikt 1-2.

  De 1-3 laat niet lang op zich wachten. Oplettende ouder Christiaan kent de namen beter dan ondergetekende, Youssef scoort.

  Het aanvallen beginnen steeds soepeler te lopen of zoals in het publiek te horen valt: de beer is los. 1-4 door Tobias.

  De 2-4 door een mooie goal van de spits van Volendam. De verdediger van Volenwijckers wordt uitgekapt op de zijlijn. De aanvaller trekt naar binnen en schiet raak in de verre hoek. Jax ondanks zijn katachtige duik kansloos.

  Q3
  Kort na de hervatting met Youssef op de goal verdwijnt de bal achter de Youssef tegen het net. Een schot wordt ongelukkig van richting veranderd en laat de man met de handschoenen kansloos.
  Het spel golft nu enige tijd wat heen en weer over het middenveld zonder echte kansen, hierbij hebben de gastgeren de overhand in balbezit.
  Vlak voor de laatste pauze is het weer gelijk. 4-4. Een corner wordt slim ingedribbeld waarbij er geen verdediger in het groen/wit op aan het letten is en iedereen te ver weg staat. Mooi schot vanuit de hoek.
  Zelfde recept, ander kant en nog mooier. 5-4.

  Een update van de regelkennis kan misschien geen kwaad. Een corner mag ingedribbeld worden en als dat gebeurd mag er ook natuurlijk verdedigd worden.

  Q4:
  Weten onze mannen de stand om te buigen en de punten mee naar Noord te nemen?

  6-4, een bekend recept van vorig jaar zien we helaas terug. De keeper gooi de bal slecht uit door het midden en de tegenstander kan eenvoudig binnenschieten.

  6-5 na een corner van Scott die bij Enzar beland. Het blijft spannend tot de laatste fluit of de gebruikelijke dikke dame die zingt.

  In de slotseconden is het Jax die de stand gelijk trekt. Er staan nu 2 zessen op het bord , een vol dozijn aan doelpunten iedereen wint, misschien het publiek wel het meeste. 6-6.
  Uiteindelijk worden de punten gestolen en in de kofferbak gelegd voor de reis mee terug naar Amsterdam. Youssef pakt de bal in de drukte af en ziet Jax vrijstaan. Hij draait zich tussen 3 man uit en schiet de bal er feiloos in. 6-7. De viering van het doelpunt is uitbundig.

  2 wedstrijden, 6 punten.
  De zon schijnt in overvloed op papier en op het veld. Met wat extra aandacht voor de spelregel kennis en wat scherpte in het derde kwart kan het een zonnige najaarcompetitie blijven.