• Het was zaterdagmiddag bar en boos. Volewijckers ging kansloos ten onder tegen een ontketend OFC: 1-3... 
   
  Na aardige wedstrijden met aanvaardbaar niveau tegen toppers Fortuna Wormerveer en Always Forward had de hoofdmacht tegen OFC niks te vertellen. OFC was in alle facetten de betere ploeg. Het team uit  Oostzaan is nog in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen en straalde dat ook uit om de broodnodige 3 punten te pakken. Na 14 minuten op het scorebord was het 0-1. Een schitterende vrije trap ging tegen  de touwen. Twee minuten later was de stand al 0-2. Uit een voorzet vanaf de linkerflank werd eenvoudig gescoord. We kunnen er een heel verhaal van maken, gaan we niet doen. Alleen weten we: uiteraard is het koord dun bij het huidige eerste team, met onder andere het inzetten in de basis van diverse jeugdspelers. Maar is de oplossing om na twintig minuten één van je sterkhouders dan te vervangen? Maar oké, we hebben geen verklaring. Het zal wel een reden hebben. Navraag hebben we maar niet gedaan. 'De Tifosi Grijze Plaag'  is dit seizoen met een hoog soap gehalte murw gebeukt.
   
  Het was verder voor alle veldspelers in het eerste bedrijf een worsteling met de bal. Het was allemaal moeizaam, of het team een zak aardappelen op de rug droeg. Toch  nog een klein statement gemaakt, het zal de teleurstelling zijn. Maar kom, de zon scheen heerlijk, en kennelijk had Ali aan de bar bier en pak 'm beet een broodje bal in de aanbieding. Dat is ook wat waard. Het was namelijk in de tweede  helft rustig langs de kant met nog enkele aanwezige 'Tifosi'.
   
  Het begin van die tweede helft probeerde Volewijckers  het met aanvallende intenties, maar OFC was niet onder de indruk. Het scoorde op het uur zelfs 0-3, na zwak defensief werk bij de onzen. Na 75 minuten spelen toch nog een doelpunt voor groen-wit. Jeugdspeler Sora Hernandez loste een knal op de rand van het zestienmetergebied, en de bal ging in de benedenhoek. Voor Sora een positieve noot in deze wedstrijd.
   
  De laatste tien minuten kreeg Volewijckers nog even de geest, en er kwam een offensief, en dat was het wel. Het is helemaal op met de selectie. We komen gewoon tekort qua fysiek en kwaliteit om punten te pakken. Is er nog licht in de tunnel voor het eerste? Wie het antwoord weet, mag zich melden.
   
  Zaterdag de laatste competitiewedstrijd in Heemskerk tegen ADO'20. Het gevoel bij de supporters (wat er nog van over is) is op het moment: ''kunnen we deze wedstrijd niet beter schriftelijk afdoen?''. De regelementen laten dit  echter niet toe, dus schouders er maar onder, en hopen dat de score een beetje draaglijk blijft ...