• Het seizoen 2023/2024 is voor het 1ste elftal afgelopen zaterdag gestart. In een thuiswedstrijd werd een 1-3 nederlaag geleden tegen OFC.
   
  De voorbereiding op de competitie was voor het vlaggenschip nou niet helemaal zoals het wezen moet. Er waren 2 oefenwedstrijden die ermee door konden. Het zwakke FC Weesp werd op zaterdag 26 augustus met liefst 8-0 verslagen. De wedstrijd op donderdagavond 14 september leverde tegen Real Sranang een 0-2 nederlaag op. De bekerpoulefase was bar en boos. Op zaterdag 2 september werd 
  thuis met 0-5 verloren van DTA Fortius en zaterdag 16 september kregen we een verschrikkelijke opdonder in de uitwedstrijd tegen Zuidoost United: een bikkelharde 8-1 nederlaag.
   
  Tja, het is niet zo moeilijk wat de gedachten waren voor de aftrap tegen OFC. Maar we kunnen melden: het was al met al best oké. Ondanks een nederlaag  zagen we een prima spelopvatting met heel veel energie. We moeten in gedachten  houden dat Volewijckers dit seizoen met een heel jong team een zware strijd gaat leveren tegen elftallen die met veelal oudere, ervaren spelers spelen. Elftallen die dus vaak ook fysiek in het voordeel zijn tegen de onzen. De geruchten gaan rondt dat Volewijckers het jongste 1ste elftal bezit in het Nederlandse amateurvoetbal!
   
  De wedstrijd dan. Het hoofdveld was even voor de aftrap afgekeurd. De pittige regenbuien in de ochtend en voormiddag waren teveel voor het grasveld. Dus een stukje verderop naar het kunstgrasveld en de bal kon rollen.
   
  We zagen in de 1ste helft een leuke wedstrijd met een positief spelbeeld. Volewijckers zocht de aanval en OFC had die gedachte ook, kortom fijn!  OFC kreeg na 20 minuten spelen een goede kans (schuiver voorlangs het doel) maar Volewijckers kreeg eveneens 2 goede mogelijkheden. De wedstrijd was in balans, de 0-0 ruststand was de juiste tussenstand.
   
  In de 2de helft namen we na 58 minuten spelen de leiding. Een lange bal van achteruit van verdediger Wail Bonaziz bereikte op links linksback Djenghis Dams en zijn strakke  voorzet werd op rechts in één keer door Anouar el Ouarqui tegen de touwen geknald: 1-0. Volewijckers moest daarna wel wat terug. OFC nam de teugels strakker in handen. Maar de gelijkmaker na 75 minuten was toch een harde dobber. Na een gemakkelijk weggeven hoekschop kregen we het deksel op de neus. Vanaf rechts werd de hoekschop vakkundig met een snelle voetbeweging door OFC-speler met rugnummer 11 in de verre hoek geschoten: 1-1.
   
  OFC was daarna de bovenliggende ploeg, al kregen we vlak na de gelijkmaker een geweldige kans om opnieuw op voorsprong te komen. Een goede combinatie kwam uit midden voor het doel voor de mee opgekomen Wail Bonaziz. Zijn schot eindigde echter in de veilige handen van de OFC-doelman.
   
  Een gelijkspel, daar tekenden De Volewijckers voor. Helaas. Zo'n 10 minuten voor tijd sloeg OFC toe. Het moet gezegd, de voorzet vanaf rechts werd door de nummer 10 prachtig hoogte strafschopstip ingeschoten: 1-2. De slag was verloren. In de diepe slotfase scoorden de mannen uit Oostzaan doelpunt nummer 3. De OFC-spits met het klassieke rugnummer 9, kwam na een doorloopbal één op één uit tegen  onze doelman Noel Reit. De goalie toucheerde nog de bal, maar de knikker rolde over de doellijn: 1-3.
   
  Geknokt voor wat het waard was, maar de conclusie is: de wedstrijd duurde voor de onzen eigenlijk 10 minuten te lang. Het werd het laatste kwartier toch min of meer een fysieke slag, en dat gaat de grote vijand worden dit seizoen. Oplossing? Proberen om als even kan de bal het werk te laten doen, zoveel mogelijk uit de duels blijven. De eerste wedstrijd helaas geen punten, maar Volewijckers kan terugkijken op een goede match.