• Een belangrijke wedstrijd voor De Volewijckers en tegenstander Blauw Wit/W. Beide teams staan in de onderste regionen van de ranglijst. Dus een must-win was nodig, maar de wedstrijd kreeg een 1-1 gelijkspel als eindstand.
   
  Volewijckers begon goed, voortvarend werd de aanval gezocht. Prima veldspel met snel voetbal op jacht naar de openingstreffer. Nadat aanvaller Amin Kasmi na 13 minuten spelen een schot net naast het Blauw Wit/W doel zag gaan, was het 3 minuten later raak. Bij een uitgespeelde aanval van de onzen zag het er in de eindfase van de verdediging bij de tegenstander niet helemaal zuiver uit. De knikker kwam uit bij vleugelaanvaller Miro Robert, en die knalde uit de draai de bal laag in het doel: 1-0.  Op dat moment een verdiende tussenstand.
   
  Blauw Wit/W wist dat de zaken nu een andere aanpak vereisten. De mannen uit Wormerveer kregen na zo'n 20 minuten spelen een goede kans. Middenvelder Wouter Swart kopte vlak voor het Volewijckers doel de bal over de lat. Volewijckers werd achteruitgedrukt, maar de laatste 5 minuten voor rust kregen we via de counter met twee schoten nog aardige mogelijkheden om de score uit te breiden.
   
  In het tweede bedrijf kon Volewijckers bij de start de goede laatste fase uit de eerste helft niet vervolgen. Blauw Wit/W was de bovenliggende partij, en kwam na 54 minuten spelen aan de gelijkmaker. Die kwam uit een ongelukkig spelmoment: een strafschop. Veel toeschouwers achter de hekken dachten aan een makkelijk gegeven strafschop. Na een duel in het zestienmetergebied  ging Blauw Wit/W-buitenspeler Patrick Woode na aangetikt te zijn naar de grond. De pingel werd met een panenka (klein boogje) door Swart omgezet: 1-1.  Oké, dit kan gebeuren. Niet klagen hierover verder, de zwak leidende scheidsrechter had in de eerste helft bij een strafschopmoment voor Blauw Wit/W de ogen  dicht gehouden.
   
  Volewijckers had het hierna moeilijk, het zijn de bekende verschijningen in de tweede helft van dit jonge team. De tegenstander nam het heft in handen.  We speelden onrustig aan de bal, tegen, en daar moeten we eerlijk in zijn, een sterker Blauw Wit/W. De uitkomst was: weg is weg.  Maar ja, toch nog steeds een 1-1 tussenstand. Al kreeg rugnummer 9 van Blauw Wit/W na 70 minuten spelen een prima kans, maar de knal van de spits ging over  het doel.
   
  En dan even later de vlam in de pan. Een botsing (na een steekbal) tussen rugnummer 9 en Volewijckers-doelman Noel Reit liep uit op een opstootje. Noel werd vervelend geraakt (niet bewust), het leek pittig. Dit was het gelukkig niet en het slachtoffer hield zelf het hoofd het meeste koel door diverse spelers uit elkaar te houden. Bravo Noel, dat beaamt een goede aanvoerder! Toch kreeg het incident nog een staartje, in het nadeel van de onzen. Verdediger Anouar el Ouarqui was de zaak niet vergeten. Een paar minuten later werd 'de zaag' gehanteerd tegen 'de dader' van de botsing. Anouar pakte flink uit met een stevige vliegende tackle achter op de benen van rugnummer 9, en dan is de uitkomst niet moeilijk: met een rode kaart richting  kleedkamer.
   
  Met tien man verder, in een laatste kwartier waar Blauw Wit/W de drie winstpunten rook. De wedstrijd ging meer de kant op van een pot uit een Zuid-Amerikaanse competitie. Pakweg een Argentijnse variant van Boca Juniors tegen River Plate. Opstootjes, tackles op het scherp van de snede met uiteraard stevige overtredingen. Tussendoor werd onze doelman Noel de 'man of the match'. Blauw Wit/W werd er gek van, de vele pogingen strandde telkens op Noel.  De doelman had enkele geweldige reddingen in huis, waarvan 2 voor het gevoel zekere doelpunten. De laatste save was helemaal niet te bevatten, op de lijn werd een Hans Klok-truuk (voor de jongere  lezers, dat is een goochelaar/illusionist) uit de hoge hoed getoverd. 
   
  En dan schrijven we nog een laatste kans voor de onzen! In de extra tijd kwam de bal op rechts uit bij Miro, maar de zwakke inzet kon door een Blauw Wit/W verdediger  van de doellijn worden getrapt. Einde wedstrijd; we moeten het doen met 1 punt. Volewijckers schiet er weinig mee op, maar aan de andere kant mogen we de handen dichtknijpen met dit gelijkspel. 
   
  Oké, zaterdag aanstaande een zware uitwedstrijd. Tegenstander is koploper Sporting Andijk. Hoop dat iedereen aan boord is en dat alle neuzen in de goede richting staan. Dat is hard nodig tegen een tegenstander die na 5 wedstrijden met 15 punten de volle buit bezit!