• Na een break van drie weken werd zaterdag de competitie weer hervat en dat pakte voor de hoofdmacht niet goed uit. De thuiswedstrijd tegen Reiger Boys werd met 1-3 verloren. Deze uitslag en het scoreverloop van de partij liet een belletje rinkelen. De uitwedstrijd in oktober leverde namelijk in de eerste helft hetzelfde resultaat op. Alleen was in Heerhugowaard de uitslag 4-2 voor Reiger Boys, nu was in de return de 1-3 ruststand tevens de eindstand.
   
  Het was voor trainer Ale van der Zee weer puzzelen met de opstelling. Het is ondertussen geen verassing meer. Nu ontbraken Mitchell Strobbe, Tarik Karim, Giverno Wongsodikromo, Maurits Heijneman,  Daniel Abera en Sabri Bouddoufi. Maar laten we eerlijk zijn, het mag eigenlijk geen excuus meer zijn voor de matige resultaten. In deze fase van de competitie krijgt elke club hiermee te maken, dus over naar de orde van de wedstrijd. En ja: dat was vanaf het begin een bittere pil. Het scenario als in Heerhugowaard van 0-2 achter binnen tien minuten was nu ook het verhaal.
   
  Na drie minuten spelen was het al raak. En we moeten constateren dat de verdediging bij de opbouw voor de zoveelste keer de bal inleverde bij de tegenstander. Een snelle dieptepass daarop, verstuurd naar de watervlugge Reiger Boys-speler Chris Coesel, en het was raak: 0-1. Drie minuten later haalden we opgelucht adem. De 0-2 werd afgekeurd voor buitenspel. Was de beginfase over? Nou nee, na precies tien minuten op de klok sloeg Reiger Boys weer toe. De 'gladde aal' Coesel strafte andermaal slecht defensiewerk genadeloos af: 0-2.
   
  Er zit niet anders op: we moeten door. En verdomd, binnen het kwartier scoren we de aansluitingstreffer. En het is er één van schoonheid. Een hoekschop vanaf de linkerkant wordt midden voor het doel kiezelhard ingekopt door 'Appie' Challaoui, strak in de winkelhaak (aka Luuk de Jong).  Op jacht naar de gelijkmaker. En die hangt in de lucht, met een periode van prima voetbal van de onzen. Maar ook hier weer de volgende makke dat dit seizoen volop speelt: wie haalt de trekker over!
   
  De gifbeker moet helemaal leeg, als iets meer dan half uur spelen De Volewijckers zichzelf in de voet schiet. Een voorzet vanaf de Reiger Boys rechterflank wordt helaas niet goed verwerkt door Karim Boubaouch (sorry Karim, het is niet anders). Ongelukkig voor de verdediger is dat de knikker pardoes voor de voeten komt van de Reiger Boys-speler met rugnummer veertien, en die haalt (met wat fortuin) wel de trekker over: 1-3. In de laatste wedstrijd voor de break tegen DEM speelden Volewijckers een goede tweede helft. Nu, na de 1-2, een sterk half uur in de eerste helft. Maar met de rust zijn de harde cijfers op het scorebord wel... 1-3. Geknakt door tien waardeloze beginminuten en een mispeer bij het derde tegendoelpunt. 
   
  In het tweede bedrijf zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. De groenwitten zoeken de aanval, de geelzwarten loeren voor een vierde goal. Van beiden kanten lukt echter niet veel meer. Het niveau wordt minder, en daar gaat de matige en warrig fluitende scheidsrechter in mee. Er worden in totaal zeven kaarten uitgedeeld voor overtredingen, irritaties, enz. Vier stuks voor De Volewijckers en drie voor Reiger Boys. Met nog twee kansen in de slotfase voor de onzen om de score wat plezanter te maken, is alles wel gezegd over deze partij. 
   
  Volgende wedstrijd is zaterdag te Broek in Waterland tegen SDOB. Andermaal een zware tegenstander. De thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen, in wat achteraf blijkt Volewijckers' beste wedstrijd van het seizoen. Aan die strohalm houden we ons maar vast. Ter afsluiting nog een advies: we willen hier niet op de stoel van Ale zitten, maar spijker de verdediging tegen SDOB dicht. Vijf man achterin, vier man daarvoor en hopen dat Daniel fit is om bij de uitvallen met een pass 'Appie' te bereiken. Of deze tactiek gaat werken? Geen idee, maar het is mogelijk te proberen.
   
  Wat opvalt, is dat het achterin bijzonder kwetsbaar is, uiteraard in combinatie met middenveld en aanval. Maar we kunnen er niet omheen, deze wedstrijd had de defensie zijn handen vol aan de snelle Reiger Coesel. Bij SDOB loopt ook zo'n gazelle in de voorhoede (Nanni Ayensu), dus wie weet: gooi de poort maar dicht. De komende wedstrijden gaat het maar om één ding: punten rapen.