• Het vlaggenschip van onze vereniging speelde in maart 4 wedstrijden. Wedstrijden waarbij we luidkeels konden juichen, en helaas ook wedstrijden om snel te vergeten. Peter OUd was er bij schreef de volgende verslagen. 
   
   
  2 Maart: Kadoelen - De Volewijckers: 4 - 4
   
  Een spectaculaire derby eindigde in een 4-4 gelijkspel. Daar zag het van Volewijckers-kant eerst
  niet naar uit. Na 25 minuten spelen stond het al 3-0 voor Kadoelen! Maar tegen het einde van de eerste helft toonde de hoofdmacht al wat tekenen van herstel: een schot op de paal van middenvelder Amin Kasni en een zuivere strafschop die niet werd gegeven (overtreding op  vleugelverdediger Djenghis Dams).
  Na rust, met de van een blessure teruggekeerde doelman Noel Reit tussen de palen, volgde na 48 minuten de 3-1 met een afstandsschot van middenvelder Yannis Steenhuisen. Uit een scrimmage werd het even later toch nog 4-1. Maar dan een puike comeback van de groenwitten! Doelpunten in de 63e en 65e minuut van aanvaller Amine Asouali en verdediger Wail Madrouni brachten Volewijckers definitief terug in de wedstrijd. In de allerlaatste speelminuut kwam de verdiende gelijkmaker met een pegel van verdediger Anouar el Ouarqui die de Kadoelen-doelman kansloos liet.
   
   
  9 Maart: De Volewijckers - SVW'27: 2 - 1
   
  Een grote verassing! Nummer drie in de stand, SVW'27 uit Heerhugowaard, werd met 2-1 verslagen! Een goede partij van het vlaggenschip. De eerste helft ging gelijk op. Met een brilstand dachten we de eerste helft af te sluiten. Op slag van rust scoorde Volewijckers echter de openingstreffer. Een voorzet vanaf  de rechterflank van rechtsbuiten Aaron Anning werd als een duveltje uit een doosje door collega linksbuiten Omar Bernoussi met een kopbal richting benedenhoek keurig afgerond.
  In de tweede helft na zo'n 55 minuten was een foutje achterin de opmaat voor de 1-1. Maar de Volewijckers lieten de koppies niet hangen. In de 70e minuut kwam het team op een 2-1 voorsprong. De SVW'27-doelman verwerkte een schot niet helemaal goed, de rebound werd binnengeknald door Djenghis. Drie broodnodige punten binnen, een mooie opsteker voor de selectie en trainer Pascal Heije!
   
   
  16 Maart: Blauw Wit/W - De Volewijckers: 5 - 1
   
  Kommer en kwel bij het eerste. Na de prachtige zege in de vorige wedstrijd, wat mogelijk wat vertrouwen gaf, verdween dat vertrouwen als sneeuw voor de zon. Een keiharde 5-1 nederlaag in Wormerveer tegen een concurrent in de onderste regionen...
  De eerste 20 minuten had De Volewijckers een licht overwicht. De 1-0 na 23 minuten (knullig balverlies op eigen speelhelft) hielp Blauw Wit/W in het zadel. Op het half uur volgde 2-0 uit een hoekschop (kopbal vrijstaande midvoor). Een laatste aanval in de eerste helft leverde voor de onzen een strafschop op. Djenghis werd aangetikt in de zestien en de terecht gegeven pingel werd door het slachtoffer zelf omgezet: 2-1.
  Deze tussenstand stond in het tweede bedrijf lange tijd op het scorebord. De jacht naar de gelijkmaker werd lelijk verstoord door een overtreding van Anouar in de 63e minuut, die daardoor een tweede gele kaart ontving en het speelveld kon verlaten. Tien minuten later stond het 3-1 en in de slotfase was Blauw Wit/W uiterst effectief.  Achterin was het bij de onzen een gatenkaas en in de 90e minuut en extra tijd werden eenvoudig de 4-1 en 5-1 gescoord.
   
   
  23 Maart: De Volewijckers - Sporting Andijk: 1 - 7
   
  Het was kat en muis. Tegenstander Sporting Andijk liet het eerste alle hoeken van het veld zien. De sterke ongeslagen koploper liep in de eerste helft heel eenvoudig uit naar 0-4. In de tweede helft stond het na 65 minuten 0-6. Een catastrofe voor het slecht spelende De Volewijckers.
  Jeugdspeler Denny Valk, uit de O18, redde even voor tijd de eer (als we daarover kunnen spreken) met een prima doelpunt. Maar het laatste woord was voor de Westfriezen.  De zevenklapper werd met een laatste aanval volbracht. Geknipt en geschoren heet dat... 1-7!
   
  De Volewijckers bezet nu, met nog twee maanden competitie in het vooruitzicht, de laatste plaats. Concurrenten Wherevogels en Blauw Wit (W) zijn de hoofdmacht nu gepasseerd. Voor april staan de volgende wedstrijden op het programma: ZCFC (6/4, uit), ZVC'22 (13/4, thuis) en Kolping Boys (20/4, thuis).