• Met de laatste vier wedstrijden in de maand mei gespeeld, zit het seizoen 2023/2024 voor de hoofdmacht erop. Ook in de laatste loodjes geen punten gepakt, waardoor degradatie naar de 5e klasse een feit is.
   
  Het is een seizoen geworden waar randzaken de voetbalzaken overtroffen. Met vier trainers die voor
  de troepen stonden is in feite alles gezegd. In de bijnaam ''Het Palermo onder de amateurclubs'' die De Volewijckers in de wandelgangen had opgebouwd (verwijzend naar Serie B-club Palermo, die trainers
  wisselen als dagelijkse kost) kunnen we ons wel vinden.
  We lopen de laatste wedstrijden nog even door en geven de spelers de credits dat er alles aan gedaan is voor een overwinning. Helaas moeten we constateren dat de tegenstanders gewoonweg te sterk waren.
   
  4 mei 2024: VV Egmond - De Volewijckers: 4-3. *
  Een aardige wedstrijd qua scoreverloop: 1-0 achter, dan 1-1. Na rust 2-1, weer gelijk: 2-2. Daarna liep VV Egmond uit naar 3-2 en 4-2. 'De Jonge Veulens' maakten het nog spannend met een tegendoelpunt: 4-3. Opvallend detail: de thuiswedstrijd eindigde in januari in een 5-6 nederlaag! Dus in twee wedstrijden werden door beide teams 18 doelpunten gemaakt, tel uit je winst!
  * wedstrijdinformatie via Bob Brakhoven.
   
  11 mei 2024: De Volewijckers - SV Vrone: 3-5.
  Bizarre wedstrijd met twee gezichten bij het vlaggenschip. Een dramatische 1e helft. Na een kwartier 0-1 achter door een terecht gegeven strafschop (wilde tackle in de zestien). Daarna in een tijdsbestek van zo'n 5 minuten 0-3 op het scorebord. Tja... Onder de noemer 'geen geluk' kunnen we even later melden: twee kopballen op/tegen de lat. En een meedogenloos SV Vrone haalde voor rust nog tweemaal de trekker over: 0-5. En dan de 2e helft...  Wat er in de thee heeft gezeten weten we niet: Volewijckers speelde een geweldige 2e helft. Met een stuwende en weergaloos op de linkerflank spelende Djenghis Dams scoorde IIias Ibrahim na 47 minuten 1-5. Op het uur werd het 2-5 door spits Mehdi Larabi, 6 minuten later een prima goal van rechtervleugelaanvaller Omar Bernoussi: 3-5. Pogingen voor een definitieve aansluitingstreffer waren er zeker, maar andermaal troffen we bij de tegenstander een doelman met een kompas in zijn handschoenen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, konden we stellen: een geweldige 2e helft van de groen-witten!
   
  18 mei 2024: De Meteoor - De Volewijckers: 6-2.
  Onder prachtige weersomstandigheden een potje tegen onze vrienden van het Perenpad. En zie, Volewijckers nam na 2 minuten spelen de leiding door een doelpunt van middenvelder Amin Kasmi. Op 20 minuten de gelijkmaker en zo'n 10 minuten voor rust scoorde De Meteoor 2-1 in een zeker gelijkwaardige partij. In het tweede bedrijf stond deze tussenstand tot in de eindfase. In die laatste fase was De Meteoor de bovenliggende partij en zakte bij de onzen iedereen een beetje door de beentjes.  De score liep uit naar 5-1. Een strafschop in minuut 81 werd nog benut door Mehdi: 5-2. De Meteoor had echter het laatste woord met een zesde goal, de wedstrijd eindigde in tennisscore van 6-2.
   
  28 mei 2024: De Volewijckers - DZS: 2-4.
  Een wedstrijd gespeeld op dinsdagavond. Wedstrijd verschoven omdat De Volewijckers op zaterdag  helaas niet genoeg spelers kon opstellen! Ok√©, dan maar onder kunstlicht in slechte weersomstandigheden (zware regen). Ondanks deze spelbreker was er best aardig wat volk opgekomen. DZS had zijn aanhang mee, en er waren ook toeschouwers van ZVC'22  en De Meteoor. Beide clubs waren nog in de race voor een plek in de nacompetitie voor eventuele promotie naar 3e klasse, en ze keken met een schuin oog naar DZS. De Zilveren Schapen zegevierden met 4-2. Een leuke wedstrijd met heel veel energie aan beide kanten. Slordigheid in de opbouw van achteruit bij de thuisclub bracht DZS in het zadel: 0-1. Vanaf de aftrap meteen de gelijkmaker: een steekbal op Omar, afgerond met een knap schot: 1-1. Zo'n 5 minuten voor rust gleed een verre bal dwars door onze verdediging en DZS profiteerde: 1-2.
  In de 2e helft was na 55 minuten andermaal knullig balverlies de opmaat voor 1-3. Tien minuten voor tijd werd een vlotte aanval via de linkerflank van DZS besloten met een vlammend schot: 1-4. De eer werd in de laatste minuut gered door Djenghis: een schitterend schot ging strak in de benedenhoek. Djenghis bekroonde daarmee zijn uitstekende seizoen, en is tevens door de supporters ''De Tifosi Grijze Plaag'' gekozen tot 'Speler van het Seizoen'. Dat kan de handige en snelle vleugelverdediger/aanvaller mooi in zijn zak steken.