• De competitie zit erop. In de laatste wedstrijd in Heemskerk tegen ADO'20 was het resultaat een 2-1 nederlaag. Volewijckers eindigt in klasse 3a in de ranglijst op positie tien, en dat heeft gevolgen. Het seizoen krijgt nog een staartje. De hoofdmacht gaat de nacompetitie in. De inzet is voor een plek blijvend in de 3e klasse of degradatie naar de 4e klasse. Later hierover meer.
   
  Eerst de wedstrijd van zaterdag op Sportpark De Vlotter. Voor de onzen stond er niet veel meer op het spel. Deelname aan de nacompetitie staat al enkele weken vast. Tegenstander ADO'20 had echter nog een belang. Positie voor ADO'20 aan het begin van de match, een veilige achtste plek om die nacompetitie te ontlopen. Opdracht voor de thuisclub: een overwinning, en dat gebeurde dus ook. Opstelling Volewijckers: Mitchel Vincken, Djenghis Dams, Mitchel Strobbe, Reda el Kouaa, Tim de Kraker, Youssef Seoudi, Mo el Jahouari, Sora Hernandez, Aaron Aning (debuut), 'Appie' Challaoui en Abdel Karisi. Zeven jeugdspelers en vier sterkhouders (Mitchel Vincken, Reda, Mo en 'Appie').
   
  Met de zon strak aan de blauwe lucht ging ADO'20 voortvarend van start. De intenties waren duidelijk: erop en erover. Volewijckers had hier geen goed antwoord op, en na dertien minuten spelen kwam al de openingstreffer. Een droog schot van de linksbuiten ging laag in de benedenhoek: 1-0. ADO'20 knalde even later nog wat op de goal, maar Mitchel stond op zijn post. Langzaamaan kwam Volewijckers beter in de wedstrijd. Het middenveld met Youssef, de weer sterk spelende Mo en ook een uitstekende Sora, nam de teugels in handen. In het laatste kwartier tikte Volewijckers tegen het venster. Zo'n vijf minuten voor rust uit een hoekschop een stevige kopbal van Reda. De bal kwam tegen een arm van een ADO'20 verdediger. Groen-wit riep om een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Een mooi VAR-momentje, maar die vlieger gaat in de zaterdag 3e klasse niet op. Maar kom, de bal kwam qua afstand wel heel dicht tegen de verdediger aan. We kunnen leven met de beslissing. Een paar minuten later kregen we toch een pingel, daar kon de man met de fluit niet omheen. Abdel had in de zestien een knappe actie in huis, maar werd met een harde tackle neergelegd. Bal op de stip en 'Appie' knalde de bal  hoog in het dak van het ADO'20 doel: 1-1.
   
  In het tweede bedrijf ongeveer hetzelfde scenario als bij de start. ADO'20 wilde de zaak met een snel doelpunt afhandelen. Dat gebeurde niet. Volewijckers hield het achterin aardig dicht. Mitchel in de goal pakte de balletjes. Reda en andere Mitchel in het centrum waren ok√©. Vleugelverdediger Djenghis tackelde erop los, Tim liep de longen uit zijn lijf. Voorin probeerden we het wel. 'Appie' werkte weer als een paard. Aaron had een goed debuut en Abdel bleef bezig, maar op een gegeven moment waren de twee laatste spelers helemaal leeg.
   
  Batterij jonge veulens erbij als invallers. Dit betekende onder andere de eerste speelminuten voor Oktay Tuna en Christophe Kedapey. Pakken we een punt? Nee, het mag niet zo zijn. In de 70e en 75e minuut kreeg ADO'20 twee dotten van kansen, we kwamen ermee weg. Tien minuten voor tijd: een puntgave voorzet vanaf de ADO'20 rechterflank vloog over de defensie heen. Op links kwam de bal diep in de zestien uit bij de speler met rugnummer 7. Die trapte een dropkick, en met een stuit ging de bal langs Mitchel richting in de verre hoek: 2-1.
   
  Jammer, het zit de laatste wedstrijden niet mee. Volewijckers speelt zijn partij goed mee. Het gaat met ups (VVA/Spartaan) en downs (OFC thuis). Het punt met veel jeugdspelers is dat je op dit niveau op het fysieke gedeelte flink moet aanpoten. Qua voetbal (technisch) kan De Volewijckers goed mee. Het balletje gaat op zijn tijd aardig rond. De moeilijkheid: tegenstanders die meer ervaring hebben, het tempo op momenten opvoeren en hier en daar de botte bijl hanteren. Daar zit voor de onzen het niet onderschatte verschil om beslissend te zijn.
   
  Niettemin, afgelopen zaterdag is een goede wedstrijd gespeeld. Het was gelukkig voor het plukje supporters die aanwezig waren geen verloren middag. We weten wat er speelt bij het vlaggenschip. Chapeau voor instelling, inzet van de jonkies en de vier tenoren. Blijf gewoon voetballen, dat is altijd de beste oplossing.
   
  Volewijckers gaat nog even verder. Nacompetitie met knock-out systeem van (eventueel) drie rondes. Start zaterdag 3 juni  thuis in de eerste ronde tegen RKAVIC uit Amstelveen. Een tegenstander uit klasse 3b, die in hun competitie op plek elf is gefinisht.