• De winterstop zit erop, al profiteerde daar zaterdag niet iedere vereniging van. Pak 'm beet 90 procent van de wedstrijden werd afgelast. De partij van De Volewijckers in Neck (Wijdewormer) tegen DZS vond wél doorgang. En bij aankomst op Sportpark De Boogbal sprong de kunstgrasmat van DZS in het oog: het lag er mooi bij. De bal kon rollen. De uitkomst was voor de hoofdmacht minder mooi: een nederlaag van 4-1. De nummer drie op de ranglijst was gewoon een maatje te groot, al melden we wel dat Volewijckers geen slechte wedstrijd speelde...
   
  De thuisclub ging vanaf het eerste fluitsignaal voortvarend van start. Volewijckers werd teruggedrongen en in de eerste 5 minuten kreeg DZS twee goede kansen. Puik keeperswerk van Noel Reit met twee goede ingrepen op instormende aanvallers voorkwam dat we meteen op een flinke achterstand werden gezet. Volewijckers overleefde de openingsfase en we kwamen beter in de wedstrijd. We namen het initiatief met goed veldspel, het balletje ging in de combinaties goed van voet tot voet. Alleen, tja de eindfase was 'het net niet'. En dan is het spijtig dat na 27 minuten DZS scoorde. Een beetje raar doelpunt. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door iedereen gemist, en liep één van de aanvallers van DZS buitenspel? We moesten gissen, en ieder geval werd de bal door de DZS-speler met rugnummer 11 binnengelopen.
   
  Navraag in de rust wees uit dat alles gewoon klopte bij het doelpunt, dus streep eronder. Wel met een achterstand de rust in. En dat werd na 50 minuten 2-0. Alweer een vreemd doelpunt, en alweer vanaf links. Het is ons een raadsel hoe de bal richting doel ging, maar alles ging mis. De bal ging langs  doelman Noel en Wail Madrouni probeerde de knikker nog weg te knallen, ongelukkig kwam Wail niet helemaal hiermee uit en caramboleerde (duur woord) de bal in het doel: 2-0.
   
  Tja, dat eerste kwartier na rust was er één van diep slikken. Zes minuten later een corner van rechts, chaos achterin en afgestraft door de aanvoerder van DZS met rugnummer 4, een intikker: 3-0. Het mag gezegd worden: Volewijckers gaf niet op. 'The Boys' bleven knokken en weer een goede fase in de wedstrijd brak aan! Oké, DZS nam ook wat gas terug, maar we lieten toch weer zien dat we best goed kunnen voetballen. De beloning was ten slotte een doelpunt in de 72e minuut. Daar ging een onoverzichtelijke situatie aan vooraf: een soort scrimmage van wie knalt de bal er nou in? Het was de goed spelende Djenghis Dams (dit keer in een aanvallende vleugelrol) die intikte: 3-1. En ja, dan moet het daarna een beetje meezitten voor de tweede aansluitingstreffer. Een knal op de lat uit een scherpe vrije trap van rechtsback Miro Robert was helaas geen bingo.
   
  DZS hield verder de regie in handen, en de uitvallen bleven gevaarlijk. Daar kwam ook de 4-1 uit. Een van de aanvallers kwam één op één met doelman Noel die de aanvaller met de handen probeerde af te stoppen. Resultaat: een strafschop. Rugnummer 4 van De Zilveren Schapen benutte de pingel: 4-1. Over en uit, al kreeg Miro in de laatste minuut nog een geweldige kans voor zijn schoenen: laag drukken was de optie, maar het werd een knal over het doel.
   
  Het is niet anders: goed veldspel, maar het brengt ons alleen een geflatteerde nederlaag tegen wel een goede tegenstander. We kunnen er niet  meer van maken. Positief blijven. 'De Tifosi Grijze Plaag' kan wel wat hebben, we hebben voor zwaardere vuren gestaan. Zaterdag gaan we het gewoon weer proberen, thuis tegen De Meteoor.