• Voor het vlaggenschip is afgelopen zaterdag het seizoen echt begonnen. De start was voor de bekercompetitie tegen FC Almere. Daar trok het team van trainer Frank Schuitemaker, op een kurkdroog en moeilijk bespeelbaar veld, een prima 4-1 overwinning over de streep.
   
  Het gevoel voor de wedstrijd was bij 'de volgers' hier en daar beneden peil. Het Zilveren Pont toernooi van vorige week bracht een kleine schok teweeg na bittere nederlagen. Maar ok√©: de voorbereiding is altijd een kwestie van passen en meten. De selectie krijgt langzaamaan vet op de botten. Het resultaat zagen we dus met deze knappe zege.
   
  Vanaf het begin werden de zaken serieus aangepakt. Met vlotte aanvallen werd het doel van de tegenstander gezocht. Maar na zo'n twintig minuten scoorden we de openingstreffer uit een dood moment. Een schitterende vrije trap van Issam el Bakkali ging via de binnenkant paal binnen. De Volewijckers hield daarna de wedstrijd onder controle en pakweg zo'n tien minuten voor rust stond de 2-0 op het scorebord. Een mooie aanval via de rechterkant resulteerde in een intikker van Earl Babel.
   
  In het tweede bedrijf kwam FC Almere feller uit de kleedkamer. De thuisclub kwam terug in de wedstrijd,
  wel met fortuin. Een lange verre bal van achteruit werd door de verdediging en doelman niet helemaal goed verwerkt. In de kluts stuiterde de bal voor de voeten van een FC Almere-aanvaller. Die trapte de knikker naar het verlaten doel, en tergend langzaam verdween de bal over de doellijn.
   
  De rest van de wedstrijd kabbelde door, mede door de warmte en onderbrekingen door diverse blessurebehandelingen zat de partij op slot. Het slotakkoord was toch voor de groen-witten. In de laatste tien minuten werd de score uitgebreid. Een perfecte steekbal van Issam bereikte Mo Arbioui, die op het FC Almere doel afging en rustig scoorde.
   
  Met een klein smetje door twee gele kaarten voor uitblinker Damien Simson was niet alles in feeststemming, maar met een mooie halve omhaal van Reda El Kouaa waarmee het kwartet doelpunten werd behaald, verlieten we voldaan het sportpark. Een goede wedstrijd van Frank en zijn mannen.
   
   
  Zaterdag aanstaande de volgende bekerwedstrijd: thuis tegen Ankaraspor (17.00 uur).
   
   
   
   
   
  Radioverslag door Radio 9: