• De winterstop zit erop, dus de hoofdmacht kwam zaterdagmiddag weer in actie. Helaas, de herstart van de competitie leverde tegen ADO'20 uit Heemskerk een 0-4 nederlaag op.
   
  Er is bij het eerste sinds begin van deze maand januari het één en ander veranderd. Door de slechte resultaten in de laatste wedstrijden voor de winterbreak heeft de club afscheid genomen van trainer Frank Schuitemaker. Zijn opvolger voor de rest van het seizoen is Ale van der Zee, zoals al eerder beschreven op de deze site.
   
  Via deze weg willen de volgers Frank bedanken voor zijn inzet bij het eerste team. Het is nooit leuk om midden in het seizoen te breken. Maar als we eerlijk zijn, zagen we vlak voor de winterstop dit al aankomen. De chemie tussen trainer en spelers was duidelijk weg, en dan is het meestal einde oefening. Ook dat gebeurt in het voetbal, daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn. Met het kampioenschap van vorig seizoen, kan Frank terugkijken op geen verkeerd seizoen, en het staat toch mooi op zijn CV.  Succes verder, Frank, eventueel met de trainersloopbaan, en wie weet komen de volgers je hier en daar weer tegen op de velden.
   
  Terug naar de wedstrijd. Hier de opstelling van het vlaggenschip voor de eerste partij in 2023. Doel: Mitchel Vincken. Achter: Mitchel Strobbe, Damien Simson, Reda el Kouaa, Jonathan Dundas. Midden: Mo Arbioui, Giverno Wongsodikromo, Daniel Abera. Voor: Issam El Bakkali, 'Appie' Challaoui en Mo El Jahouari.
   
  De start van De Volewijckers op het door de vele regen in de week en de vorst een nacht voor de wedstrijd moeilijk bespeelbare veld, was onzeker. Het was zoeken naar de juiste balans, en dat lukte niet echt. Het eerste kwartier kreeg ADO'20 daardoor wat mogelijkheden voor het doel, maar scoorde gelukkig niet. Door het vele balverlies van de onzen, was ADO'20 in het begin de bovenliggende partij. Doelman Mitchel hield zijn team in de wedstrijd, en ook Damien liet zich niet onbetuigd.
   
  Na 22 minuten spelen toonde de thuisclub zich met een knal van spits 'Appie', de poging werd gekeerd door de sterke ADO'20 doelman Mats van der Wijst. Dieper in de eerste helft kreeg De Volewijckers meer controle over de wedstrijd. De groenwitten roken aan een 1-0 voorsprong, maar de scheidsrechter negeerde in die periode een zuivere strafschop voor de onzen. We moeten eerlijk zijn: het niveau van de spelers in het algemeen is in de derde klasse niet van topniveau. Maar de erbarmelijk slecht fluitende scheidsrechter spande qua niveau de kroon deze zaterdagmiddag. Voor de rest zwijgen we hier maar verder over.
   
  Met een schot van Mo (El Jahouari) drie minuten voor rust, gepakt door de ADO'20 doelman, gingen de teams doelpuntloos naar de kleedkamers. In het tweede bedrijf kregen we binnen tien minuten een klap voor de kanis, op zijn Amsterdams gezegd. Door niet echt sterk spel achterin, sloeg ADO'20 in de 48e en 53e minuut uiterst effectief toe. Vooral bij de openingstreffer hielpen we ADO'20 flink in het zadel. Opeens 0-2 achter, dit kwam keihard aan!
   
  De Volewijckers rechtte knap de rug, en ging in het offensief. Drie minuten na de tweede tegengoal, was er bijna de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop kopte Damien rakelings over. Issam zag even verder in de wedstrijd een schot geblokt door de ADO'20 verdediger en uitblinker Pim Blom, en even later was 'Schoentje' weer niet gelukkig: een kopbal werd door de ADO'20 doelman gepakt. En dan komt eigenlijk het grootste probleem op de proppen. We hebben geen doelpuntmakers. Het veldspel was absoluut niet minder dan ADO'20, maar niemand haalt op het beslissende moment de trekker over. Niettemin: Volewijckers bleef knokken voor een doelpunt. Frisse invallers erbij, met  Kostas Panagiotidis en het debuut van jeugdspeler Tim de Kraker. Met een schot tien minuten voor tijd van Giverno net over de lat, kregen we een minuut later de deksel op de neus. Een ADO'20 speler werd aangetikt in het zestienmetergebied, en de ADO'20 speler met rugnummer zeventien (Tomas Duyn) voltooide vanaf de stip zijn hattrick.
   
  Vijf minuten later, incasseerde Mitchel en iedereen met hartstocht voor het eerste nog een tegendoelpunt. Een perfecte steekpass van de ADO'20-speler met rugnummer 11, dwars door het midden van onze defensie, werd keurig afgerond door de speler met rugnummer 9: 0-4.
   
  Conclusie: een zure middag met een geflatteerde uitslag. We kunnen echter niemand verwijten maken, het team heeft hard gewerkt. Blijven sleutelen aan details, bijvoorbeeld: houd het speelveld breed, het elftal heeft de neiging om veel met zijn allen naar de bal toe te lopen. Begrijpelijk, we zitten in een moeilijke fase, maar we moeten daarin slimmer zijn.
  Het is natuurlijk niet makkelijk. Eigenlijk is de grote tegenstander van De Volewijckers niet zijn opponent, maar meer zichzelf.  Dat moeten Ale en zijn spelers overwinnen. We gooien er wat clichés uit: blijf hard werken, steun elkaar en paai en zalf mogelijk op zijn tijd de scheidsrechter, dan betaalt het misschien eens uit dat de 50/50 vrije trappen naar ons toekomen, en niet zoals zaterdagmiddag alles in het schootje werd geworpen voor ADO'20.
  Maar moeten ook eerlijk in de spiegel kijken; het begint uiteraard allemaal bij ons zelf. Vertrouwen moeten we houden. Op de ranglijst gaat de strijd om de heilige achtste plaats nu echt los. HCSC, FC Castricum, OFC, VVA/Spartaan en De Volewijckers gaan knokken om de nacompetitie te ontlopen. In het prachtige snookerspel is de zwarte bal met acht punten de hoogste score. Plaats nummer acht in de stand is de focus, laten wij als De Volewijckers dan de ploeg zijn die de  zwarte bal in de juiste pocket ramt!
   
  We gooien er nog maar een cliché uit ... de competitie gaat in feite nu pas beginnen! Kom op mannen, alles nog om te spelen: de twaalfde man staan achter Ale en zijn team. Succes tegen OFC!