• Strijders van Volewijckers O7-1,

  Ik val gelijk met de deur in huis; Wat een team! Jullie lieten vandaag zien alle facetten te beheersen van een echt team. Het was deze ochtend ook nog eens heerlijk weer; het voorjaar hing in de lucht. Na een heerlijke fietstocht door het Twiske kwamen we aan bij het complex van OFC. De roemruchte club van een dubieuze voorzitter en enkele (vergeten) oud-Ajacieden als Lindenbergh en Ikedia.

  Volewijckers- OFC 7-2

  De eerste pot moesten jullie gelijk tegen de mannen van OFC en die hadden geen idee wat hen overkwam. Voor we het wisten stonden jullie al 1-0 maar terwijl jullie nog druk aan het nabespreken waren scoorde OFC slim 1-1. Jullie bleken op dit vlak wat hardleers want na de 2-1 stonden jullie diepte analyses te doen over wie nou wat deed en schoot OFC al de 2-2 binnen. Maar zoals ik al zei “wat een team”. Toen jullie door hadden dat analyseren iets is voor oude mannen in een stoffige studio en niet begenadigd voetbal talenten uit Amsterdam-Noord werd OFC door een oppermachtig Volewijckers weggevaagd. De ene naar de andere aanval vloog ons om de oren. Jack was deze pot volledig in zijn element en ontpopte zich tot een echte spits en was meerdere malen het eindstation van een geoliede voetbal machine. Jethro was achterin niet te passeren en Sam was op zijn samba tour en slalomde langs meerdere tegenstanders: Samba is geboren. Max was de rust op het middenveld die overal een voet tussen had en zo nu een dan een fantastische sliding liet zien: wauw! Eindstand; 7-2

  Volewijckers - Purmersteijn 4-4

  Soms win je een wedstrijd qua doelpunten en soms win je er een door hoe je speelt. Dit heet de morele winnaar zijn en we kunnen wel stellen dat jullie op moreel gebied Purmersteijn hebben ingeblikt. De mannen uit Purmerend kunnen goed voetballen maar de leiding is zo fanatiek dat het een beetje onsportief wordt. Maar ik zeg het nogmaals ‘wat een team’ waren jullie. Want jullie lieten je niet intimideren door het geschreeuw en kwamen via fantastische goal Max en Jack als snel op 2-0. Door het geschreeuw en af en toe onsportieve gedrag van de leiders van Purmersteijn kwamen zij terug tot 2-2. De wedstrijd ging toen lange tijd gelijk op. De mannen uit Purmerend ging iets gemener spelen en Sam en Max moesten wat trappen incasseren. Jethro kopte op weergaloze wijze nog een zekere tegen goal uit het doel! Max was meerdere keren door slim positie te kiezen nog de de noodrem. Maar toen leek Purmersteijn toch aan het langste eind te trekken door 2 snelle goals. Maar jullie dachten ‘wacht maar ff’. Jack schoot vlak voor tijd (op zijn herkenbare manier; droge knal) na een splijtende pass van Sam de 4-3 tegen de touwen. Daarna was de buurt aan Samba Sam die slalomde langs 2 man en schoot de eindstand op 4-4. Fantastisch gespeeld jongens wat een team! Alles zat in deze wedstrijd en iedereen was echt top!!

  Volewijckers - Beemster 7-1

  Ik wil uit deze wedstrijd slecht 4 momenten aanstippen. Want als ik alles moet bespreken ben ik morgen nog niet klaar want jullie waren echt fan-tas-tisch.

  Moment 1: Jack zijn droge knal die keer op keer trefzeker was. 👏🏻
  Moment 2: Een splijtende pass van Max, waar Xavi jaloers op zou zijn, die zo Jack voor een leeg doel zetten. 👏🏻
  Moment 3: Jethro die een zekere goal met zijn hele hebben en houden blokte in het doel. 👏🏻
  Moment 4: Sam die een man passeerde door de bal a la Neymar over 2 benen heen te wippen en uit de stuit tegen de touw knalde. 👏🏻

  Jongens jullie lezen het al maar wat waren jullie goed zijn. Wat een goed, leuk, gezellig en uitgebalanceerd team zijn jullie samen. Als jullie iedere week zo samen spelen is iedere zaterdagochtend een feest! Van het voetballen tot de 3e helft; wat een team!