• Hoog in de provincie te West-Friesland een wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Sporting Andijk. Barre weersomstandigheden met regen en wind en de aftrap een kwartiertje later dan14.45 uur. Iets met ander uitshirt, het was niet helemaal duidelijk. De uitkomst was in ieder geval dat de onzen gingen  spelen in het uitshirt van de tegenstander. Het mag gezegd worden, het stond best goed. Een mooi zwart shirt met clubkleuren verticaal van strepen blauw/groen aan de linkerzijde.
   
  De shirtwissel was het tweede berichtje op deze gure zaterdagmiddag waar we even over moesten nadenken. Want er sijpelde een bericht door voordat de bal ging rollen, namelijk dat trainer Ale van der Zee ermee stopt. Wat de beweegredenen zijn, is voor de supporters 'De Tifosi Grijze Plaag' niet helemaal duidelijk. Gissen en speculeren gaan we hier niet doen. Wel via deze weg: Ale dank voor je inzet in een woelige periode afgelopen edit seizoen. Houd je taai! Milton Macnack neemt de honneurs nu waar en kwam in de opstelling met een verassing. Op de rechtsback positie was een debuut voor Kevin Afriyie, een speler uit het O18-team. En we kunnen het nu al verklappen: in de loop van de wedstrijd liet hij een sterke indruk achter, een prima debuut. 
   
  In begin zag het er bij de onzen niet zo goed uit. Al in de eerste minuut een inzet van de thuisclub, en de knikker  sloeg via onderkant lat het veld weer in. Het was zoeken de eerste 10 minuten voor nu dus zwartwit. Slordige opbouw leverde wat mogelijkheden op voor Sporting Andijk. Die werden niet benut, al hadden we daarna de zaakjes op orde. Compact stonden verdediging  (met de teruggekeerde aanvoerder Jael Vreugd) en middenveld. De linies hielden elkaar uitstekend in evenwicht. Echte mogelijkheden voor de trotse koploper kwamen er eigenlijk niet meer. Aanvallend kwam Volewijckers helaas amper voor in het spel. Eén knappe aanval na zo'n kwartier spel konden we noteren. Opgezet door de ook goed spelende  linksback Djenghis Dams, die linksbuiten Ilias Ibrahim in stelling bracht. Het schot van Ilias was verraderlijk, de Sporting Andijk-doelman Martijn Wierstra stond op zijn post. Mede door de  moeilijke omstandigheden (het ging harder waaien) was de eerste helft in grote delen rommelig, waardoor de brilstand bij rust verklaarbaar was.
   
  In de tweede helft gaf Volewijckers gewoon weer stug partij. Alleen kregen we in de eerste periode het toch zwaarder. Sporting Andijk gaf druk op het doel. In de 58e minuut een kopbal over de lat. Op het uur een schot gepakt door onze doelman en held van vorige week Noel Reit. Met 64 minuten op de klok een vrije trap van de Westfriezen over de dwarsligger. We dachten: stormoffensief overleefd, maar 3 minuten later volgde er toch tegenslag. Een momentje van onachtzaamheid werd door Sporting Andijk keihard afgestraft. Na een steekbal hadden we achterin zeg maar een slaapmomentje, en Sporting Andijk-midvoor Luc Waardenburg knalde de bal tegen de touwen: 1-0. Oké, het ging allemaal heel snel, even controle weg... het blijft altijd verdomd jammer.
   
  Andere koers maar varen dan. Milton en Henk Fryde brachten frisse invallers in het elftal, op jacht naar de gelijkmaker.  Het zat er niet echt in, spijtig om te melden: het was tandeloos voorin. Mede door onze intenties vooruit, kwam er wel ruimte voor de aanvallers van Sporting Andijk. Drie á vier goede kansen werden gelukkig om zeep geholpen, dus we bleven in de wedstrijd. En zowaar: in de diepe extra tijd hing de gelijkmaker in de lucht. Een hoekschop vanaf de linkerkant werd door de Sporting Andijk-verdediging uit het zestienmetergebied gekopt. De afvallende bal werd stevig ingeschoten, maar helaas ... de knal spatte uiteen op de  vuisten van doelman Wierstra.
   
  En dat was het dan. Sporting Andijk pakte 3 zwaarbevochten winstpunten en heeft na 6 wedstrijden de volle buit van 18 punten. Volewijckers stond met lege handen, echt een zure nederlaag. Terug naar Amsterdam in zware regen. Onderweg met Taxi Bob (Brakhoven) hadden we het gevoel dat een gelijkspel mogelijk was geweest.
   
  Conclusie: goed gespeeld, jongens. Instelling, inzet, niet opgeven en spelend weer met de nodige energie: gewoon niks mis mee. Het balletje gaat gauw goed vallen! Op naar aanstaande zaterdag, een thuiswedstrijd tegen ZCFC.